Deník neúspěšného hudebníka (37.): Vrátí se Nirvana?

Vydáno 01.05.2020 | autor: Neúspěšný hudebník

Jsem Fanda a muzika pro mě znamená nejvíc. Jednou se jí budu i živit a konečně zavřu pusu všem, kdo o mně pochybovali. Jednou se to povede…

Deník neúspěšného hudebníka (37.): Vrátí se Nirvana? Deník neúspěšného hudebníka (37.): Vrátí se Nirvana?

Vzpomínám si na to, jako kdyby to bylo včera. Mohlo to bejt třeba před pěti lety, bylo mi tehdy nějakejch jednadvacet. Bylo to moje vůbec první rande, seděl jsem s tou slečnou na lavičce za barákem. Možná si říkáte, že to je na randění pozdě, ale já jsem prostě trochu nesmělejší.

Ani jeden jsme vůbec nemluvili, teda až do chvíle, kdy se mě zeptala, jestli používám deodorant. Zpětně si říkám, jestli mi tím třeba nechtěla naznačit, že smrdím nebo tak, ale já se nenechal vykolejit a vytasil jsem na stůl první ze svých triumfů.

Deník neúspěšného hudebníka (36.): Pop slaví narozeniny

“Smells Like Teen Spirit, kotě!” odpověděl jsem jí. Jak možná víte, jmenuje se tak jedna písnička od Nirvany a Kurt Cobain ji pojmenoval právě podle toho deodorantu. Čekal jsem, že se nad tím holka pozastaví, nebo se alespoň zeptá, co jsem tím jako myslel. Nic z toho se nestalo, ona se jen mlčky zvedla a odešla. Rande jsem pak už nikdy neměl.

I přes tuhle nepříjemnou historku jsem na Nirvanu nezanevřel, spíš naopak… Provázela mě nepříjemnými chvílemi vnitřní frustrace a právě Kurt Cobain mi často slouží jako vzor, když si říkám, jestli s muzikou neseknout.

Petice na comeback Nirvany: Místo Kurta Cobaina má zpívat Post Malone

Ve chvíli, kdy jsem se dozvěděl, že se Nirvana má vrátit s Post Malonem za mikrofonem, řekl jsem si, že to jen tak nenechám a uzmu si místo zpěváka sám. Začal jsem tvrdě dřít. Teda až do doby, kdy mi mou snahu zdehonestovala… no kdo jinej než matka?

Zrovna jsem trénoval Lithium, když mi zabušila na dveře: “Fando, je ti něco?”
Nechápal jsem, co si to domýšlela: “Ne, co by mělo být, mami?”

Deník neúspěšného hudebníka (35.): Ach, ty matky…

“Proč vřeštíš jako raněný zvíře?”
“Chci se stát zpěvákem Nirvany!” odpověděl jsem odhodlaně.

 

Matka dostala obludný záchvat smíchu. Ještě jsem pak chvilku zkoušel Rape Me, ale vůbec mi to nešlo, tak jsem toho nechal a začal se na netu dívat na různý způsoby meditace. Třeba můžu být v Nirvaně i bez zpěvu…

Text: Neúspěšný hudebník

Témata: Deník neúspěšného hudebníka, Fanda, Nirvana, comeback

 

Mohlo by Vás zajímat

zavřít