VIDEOPREMIÉRA: Hitfakers fungují patnáct let, ale vydávají svůj první videoklip

Vydáno 25.06.2019 | autor: redakce

Už patnáct let působí česko-albánská kapela Hitfakers na domácí scéně. Představte si, ještě nevydala žádný videoklip. Proslavila se jako cover band v čele s charismatickým albánským zpěvákem. Teď ale má svůj vlastní single Back to Front, kvůli kterému natočila také videoklip. A vy se na něj můžete exkluzivně podívat na iREPORTu.

VIDEOPREMIÉRA: Hitfakers fungují patnáct let, ale vydávají svůj první videoklip VIDEOPREMIÉRA: Hitfakers fungují patnáct let, ale vydávají svůj první videoklip

Je to jejich úplně první videoklip. Natočil ho Zdeněk Sopůšek, o produkci a celkový zvuk singlu se postaral vyhledávaný producent Lukáš Chromek.

Hitfakers předělávají světové hity všech stylů a dává jim svůj funkový, groovy a energický nádech. Zpočátku své dráhy ovšem zkoušeli skládat vlastní skladby. Nyní skupinu čeká zlomový okamžik. Chystá se vydat autorské EP svých původních písní, na němž spolupracuje se špičkou hudebního byznysu. Jako první představuje singl Back to Front.

Na vznik singlu dohlížel londýnský producent albánského původu Omar Sakiqi. "Výrazný kytarový riff vznikl na klávesách…pouze na černých klávesách," upozorňuje zpěvák Alfons Llupi. O celkovou produkci a zvuk se v Blaskcsplash Music postaral Lukáš Chromek. "Chtěl jsem zachytit tu rockovou a zároveň černošskou a funkovou energii, kterou se Hitfakers vyznačují. Vyšel nám z toho moderní, trochu surfový zvuk, který asi žádná česká kapela nemá," komentuje singl Chromek.

Scénář a režii klipu obstaral Zdeněk Sopůšek z Forward Creatives, který stojí za snímky pro Sebastiana, Paulieho Garanda, ATMO music nebo Mikolase Josefa. Střih měl na starosti jeho kolega David Sklenář. "Byla fuška dostat příběh muklů a jejich útěku do tří minut. Je to trochu bláznivé, hodně rychlé, ale zábavné," komentuje natáčení a klip Zdeněk Sopůšek.

Text: TZ, ah, Foto: Jiří Štarha

Témata: Hitfakers, cover, Back to Front, videoklip

Mohlo by Vás zajímat

zavřít