Klip Sarah & The Adams Pověz mi zachycuje intimitu i skrytou divokost

Vydáno 30.09.2020 | autor: Roman Jireš

Sarah & The Adams přichází s novým videoklipem (https://www.youtube.com/watch?v=nISs20LfP68) k titulní písni ze stejnojmenného alba Pověz mi. Hudebními kritiky chválené album kapela vydala v dubnu letošního roku, autorkou jedenácti písní je její frontmanka a zakladatelka Šárka Adámková. Klip nabízí obrazy plné hlubokých emocí. "Ve videoklipu jsem chtěla zachytit intimitu a zároveň skrytou divokost písně," přibližuje námět Šárka Adámková.

Kapela a režisér David Van se rozhodli použít maringotku, která je pro ně symbolem obojího a stala se na pár dní jejich domovem. Nastěhovali se do ní se vším, od nádobí, přes retro fotky zpěvaččiných rodičů, po hudební nástroje a sbírku jejích šatů. "V maringotce vznikl jakýsi náš malý vesmír, ve kterém nic není problém a já doufám, že přesně taková energie dýchá i ze samotného videoklipu," popsala dojmy z natáčení Šárka Adámková.
V klipu zpěvačka zaznamenává na polaroid ne zcela typické momentky ze světa kolem sebe. "Pro mě opět důležitý symbol zdánlivě nedůležitých okamžiků našeho života, kterých si ale stojí za to všimnout a uchovat si je v srdci," podotkla Adámková.
Natáčení trvalo jen jeden den, jeho účastníci přesto stihli setkáni s volně se pasoucími koňmi, koupání v ledové Vltavě, nebo pobyt členů kapely u ohně. Klip vypráví o každodenních dojmech člověka od chvíle, kdy ho ráno na samotě probudí slunce, až po moment, kdy slunce zapadá. Pár, který v klipu vystupuje, hraje Adámková a její přítel, kytarista Michal Gregor. Kamery se chopil Lukáš Hausenblas.

Klip Sarah & The Adams Pověz mi zachycuje intimitu i skrytou divokost Klip Sarah & The Adams Pověz mi zachycuje intimitu i skrytou divokost

Mohlo by Vás zajímat

zavřít