Tichá dohoda slaví 25. narozeniny už ve čtvrtek, teď odkryla písně večera

Vydáno 04.12.2011 | autor: redakce

Tichá dohoda po deseti letech opět zahraje Praze, slavit se bude 25. výročí. Kapela si přichystala průřez všemi alby, těšte se na Chci přežít, Bílý fáro nebo Marionetu. Proběhne také křest klipu k songu Reklamní anděl. Se skupinou Blanky Šrumové a Dana Šustra si zahraje ve čtvrtek i kytarista Michal Pavlíček.

Tichá dohoda slaví 25. narozeniny už ve čtvrtek, teď odkryla písně večera Tichá dohoda slaví 25. narozeniny už ve čtvrtek, teď odkryla písně večera

ticha dohoda 25 letTichá dohoda odtajnila část setlistu pro koncert s plánovanými skladbami a původními sestavami, které představí historický průřez jejími alby. Už je jisté, že z desky Chci přežít (Pavel Attel – bicí, Michal Šerák nebo Pavel Krtouš basa) zazní skladby Chci přežít, Cizí pohled Jak roky jdou. U nahrávky Underpop kapela neopomene hity jako Reklamní anděl a Bílý fáro. S Marionetou se pak Tichá dohoda zastaví u alba UnplugGag (David Uher - bicí, Pavel Krtouš - basa).

V rámci koncertu proběhne i křest nového klipu Reklamní anděl, který režíroval mladý nadějný filmař Luboš Rezler.

Jako další hosté by se měli na koncertě objevit kytarista Michal Pavlíček a anglický rockový písničkář žijící v Praze Phil Shöenfelt, kterému Tichá dohoda pomáhala v začátcích etablovat se na české hudební scéně (doprovodila ho na jeho prvním turné z nějž pochází album Phil Shöenfelt with Tichá dohoda Live in Prague) a s nímž dodnes hraje rytmická sestava Pavel Krtouš a Jaroslav Kvasnička.

Všichni účastníci koncertu k 25. výročí založení Tiché dohody, který se bude konat ve čtvrtek 8. 12. 2011 v KC Vltavská,  se minulý týden sešli v ateliéru Na výsluní fotografa Luboše Servuse. Žertem se začalo tomuto setkání všech říkat „valná hromada“. Výsledkem je fotografie v článku.



Text: TZ, kofo
zavřít