Aneta Langerová koketuje s herectvím, vystoupí v muzikálu

Vydáno 03.03.2012 | autor: redakce

Aneta Langerová bude mít nabité jaro. 15. března se poprvé představí jako herečka v muzikálu Plantáž, následující den ji čeká slavnostní udílení cen Žebřík, kde je nominována v kategorii Zpěvačka, a od dubna pokračuje v akustickém turné pár míst.

Aneta Langerová koketuje s herectvím, vystoupí v muzikálu Aneta Langerová koketuje s herectvím, vystoupí v muzikálu


aneta_foto helena_kadlcikovaaPři premiéře nového muzikálu Plantáž se Aneta objeví v jedné z menších rolí. Představení uvede soubor Divadlo Letí v Divadle Na Prádle a bude v něm účinkovat i britský herec a dramatik Mark Ravenhill. V muzikálu zazní hudba Tomáše Poláka (MIG 21) otextovaná Xindlem X. Plantáž je jednou z celosvětově nejúspěšnějších her německého dramatika Davida Gieselmanna, který si pohrává s motivy ruského klasika Čechova a vytváří svébytnou verzi Višňového sadu.

Hra vypráví o konci jedné společnosti žijící kdesi na venkovském statku. Jenže tentokrát nejde o ruské statkáře z 19. století, ale o svéráznou komunitu dnešních huličů. Za statkem tak nešumí višňový sad, ale plantáž marihuany. „Je to má první divadelní role, tudíž další obrovská výzva v mém životě, a tak se moc těším a jsem sama zvědavá, co to se mnou udělá," řekla k tomu Aneta. Muzikál bude mít premiéru 15. března.

7. dubna pak Aneta vyráží opět na turné Pár míst, se kterým měla velký úspěch na sklonku loňského roku. Turné navštíví opět jen pár měst. I proto se jmenuje Pár míst. Stejně jako v prosinci se koncerty budou konat v menších sálech, kde bude omezený počet míst a jen k sezení. Anet vystoupí i v některých velmi zajímavých prostorech, jako je například Velká synagoga v Plzni nebo zámek Nový Světlov v Bojkovicích. Koncerty tak nabízejí zcela jinou atmosféru.

Aneta zahraje jen za doprovodu piána a smyčcového tria (housle, viola, violoncello). V nových úpravách zazní například píseň Vzpomínka z posledního alba Jsem, Vysoké napětí, Malá mořská víla, i písně, které Aneta na koncertech tak často nehraje jako třeba Poplach, Němá. A samozřejmě hity jako V bezvětří, Voda živá nebo Hříšná těla křídla motýlí.

„Plním si jeden z velkých snů. Zazpívám výběr písní ze všech tří desek v doprovodu smyčcového tria, piana a své kytary. Pár míst je výjimečné hlavně svojí atmosférou, která vyplývá z aranží písní. Všechny jsou plně přizpůsobené složení kapely, což je opravdu kolikrát velká změna. Tím, že jsem si vysnila hrát se smyčcovým triem, musela jsem najít ještě dva nové muzikanty, kteří by ho tvořili. To se povedlo dle mých představ a na pódiu se se mnou objeví violoncellistka Dorota Barová a violista Vladan Malinjak. Kromě nich mám za zády část své kapely, houslistku Veroniku Vališovou a pianistu Jakuba Zitka. Všichni jsou to skvělí muzikanti a také fajn lidi. Je to pro mě další z povedených spoluprací," řekla o turné Aneta.



Turné Pár míst:
7.4. Bojkovice, Zámek Nový Světlov
24.4. Kuřim (u Brna), Společenské centrum, Kulturní dům
25.4. Poděbrady, Divadlo Na Kovárně
26. 4. Plzeň, Velká synagoga
1.5. Praha, Švandovo divadlo na Smíchově
4.5. Vysoké Mýto, Šemberovo divadlo

zdroj: TZ, map 

aneta-langerovatop

 

zavřít