Zemřela hudební manažerka Martina Žáková, členka týmu Rock For People

Vydáno 31.03.2012 | autor: redakce

Jak dnes informovaly oficiální stránky festivalu Rock For People, produkční tým opustila Martina Žáková, která se roky starala o promotion. Spolupracovala také s řadou předních českých kapel, mezi nimiž byla například Vypsaná Fixa, Divokej Bill a další.

Zemřela hudební manažerka Martina Žáková, členka týmu Rock For People Zemřela hudební manažerka Martina Žáková, členka týmu Rock For People


zakovaMartina Žáková začala krátce po revoluci pracovat u vydavatelství EMI, kde se mimo jiné setkala také s organizátorem Rock For People Petrem Fořtem.

Po odchodu z EMI se začala věnovat PR managementu, do širšího povědomí se tak díky ní dostala jména řady kapel včetně Vypsaný Fixy, Divokýho Billa nebo Horkýže Slíže. Připojila se také k týmu festivalu Rock For People, jehož se stala nedílnou součástí.

Martina v posledních měsících trpěla jistými zdravotními problémy, příčina její smrti ale zatím není známa, jelikož o svým problémech pravděpodobně mlčela i před svými blízkými.

"Martinka buldozer, jak se se sebeironií sobě vlastní občas počastovala, vykonala neuvěřitelné množství práce pro RfP, měla také velký vliv i na každého z nás. Coby matadorka tuzemského hudebního šoubyznysu obratně propojovala lidi od muziky, novináře, ale i obyčejné fanoušky. Nestalo se, že by někoho odmítla," uvádí se na webu RfP. 

K její smrti se vyjádřil i Petr Fořt v oficiálním prohlášení: "S Martinou jsem se prvně potkal v roce 2000 na vydavatelství EMI. Nadchla mě už tím, že měla o kapely upřímný zájem, chodila na koncerty, jezdila po festivalech a měla přehled. Když jsem potřeboval zjistit nějaké info o nových projektech, byla jednou z mála, která téměř vždy věděla co se kde děje. Ale především byla pečlivá, svědomitá a to co dělala, měla opravdu ráda, to na ní bylo vidět. A proto i výsledky za ní zůstávaly vždy skvělé. Měl jsem kolikrát pocit, že muzika je její život. Po odchodu z EMI jsme se domluvili na spolupráci a ona zaujala post PR managera u kapel DIVOKEJ BILL a HORKÝŽE SLÍŽE. Později se, vedle svých dalších aktivit, přiřadila do PR týmu festivalu ROCK FOR PEOPLE, jehož byla nedílnou součástí. Další rozjednané projekty už bohužel nestihneme realizovat. Její odchod je mi upřímně líto, ztratili jsme v týmu skvělého člověka, který tady na světě bude moc chybět. Upřímnou soustrast všem pozůstalým."

Také redakce iREPORT.cz se připojuje ke kondolencím a vyjadřuje upřímnou soustrast všem pozůstalým a zároveň děkuje za roky kvalitní spolupráce.

map
zavřít