Co vyjde v květnu: přehled novinek

Vydáno 01.05.2012 | autor: redakce

Každé pondělí aktualizujeme seznam vydaných novinek. V závěru května se hlasí Buty, kteří po šesti letech vydávají album Duperele, bilanční kolekci Dekáda nabídne Slovenka Misha, kytarový nářez čekejte od Architects a taneční popík zase od rozverných Scissor Sisters.

Co vyjde v květnu: přehled novinek Co vyjde v květnu: přehled novinek


butyButy - Duperele
Radek Pastrňák, Richard Kroczek, Milan Straka, Milan Nytra a Petr Vavřík si dali pár let studiového oddechu k pozorování světa, aby nyní nabídli sestavu nových hořkosladkých songů. Na albu se objeví 13 skladeb, například Carefour, Ping Pong, Křovák, Áú nebo Dupať. A jak si vysvětlit název desky? „Ačkoli písničky jsou zčásti také o naší dost drsné realitě, jeho název znamená Drobnosti!
Vyhrajte nové CD Buty!




architectsdaybreakerartArchitects - Daybreaker

Metalcoreoví Architects poctili svou návštěvou Prahu v březnu, kdy tu vystoupili spolu s Rise Against. Nyní vydávají svojí v pořadí pátou studiovou desku, na kterou si pozvali hned několik kámošů ze spřátelených kapel. Na albu si tak zazpívá například Oli Syke z Bring Me The Horizon nebo Jon Grenn z Deez Nuts.






misha - dekadaMisha - Dekáda

Misha na Dekádu zařadila songy, které za desetiletí svojí kariéry natočila. Během tohoto období jí vyšla čtyři studiová alba a z nich vzešly takové hity jako Náladu mi dvíhaš (album Colors In My Life), Dobrý pocit (album Misha), Spomalíme svet (album 13000krát), Budeme alright (s Richardem Müllerem; album Jako nikdy predtým) a mnoho dalších. Na svoje bilanční album ve spolupráci se slovenským rapperem a producentem Opakem natočila i dvě absolutní novinky – Dokonalý párDávno preč.




scisorScissor Sisters - Magic Hour

Scissor Sisters se hlásí o slovo po necelých dvou letech. Britové neponechali nic náhodě a novinku si vyšperkovali celou plejádou zvučných jmen. Ke spolupráci si přizvali například Dipla, Pharrella Williamse nebo Azealii Banks. Oslovili i hojně využívaného producenta oblíbeného zejména mezi popovými zpěvačkami Calvina Harrise. O výsledku se přesvědčte sami.





anetkaAneta Langerová - Pár míst... (DVD)
Digitální verze Anetiny nové koncertní nahrávky nabízí všechny písně, obsažené na souběžně vydaném DVD. Celkem 17 songů, tedy o tři více než obsahuje CD, je speciálně akusticky aranžovanou sestavou skladeb pro Anetu (zpěv, kytara, harmonika, kalimba), klavír a smyčcové trio. Hity z minulých tří alb, ale také písničky v této podobě zcela nově prezentované. Zachycení jedinečné atmosféry setkání zpěvačky a jejího publika.
Soutěž o DVD+CD Pár míst...


stromboliStromboli - Stromboli
Když dostal v polovině 80. let Pražský výběr zákaz činnosti, rozhodl se Michal Pavlíček nelenivět a založil s Bárou Basikovou "výbušný" projekt pojmenovaný podle italské sopky Stromboli. V roce 1987 se dostalo na trh (dnes již kultovní) vinylové dvojalbum, které nyní vychází na 2CD, doplněné o tři live bonusy
Album můžeš vyhrát v naší soutěži!







john_mayerJohn Mayer - Born And Raised

John Mayer vydává své čtvrté album. Jakým směrem se asi bude ubírat, mohl naznačit už první singl Shadows Days. Mayer si na novinku také pozval hosty, mimo jiné třeba zpěváky Davida Crosbyho a Grahama Nashe.







Kopie (2) - TheRasmusRasmus - The Rasmus
Ikona severského alternativního pop-rocku se po dlouhých čtyřech letech zavřela do studia, aby natočila zbrusu novou desku s eponymním názvem. Na novince se Rasmus údajně vrací ke zvuku desky Into, která vyšla v roce 2001. Zpěvák Lauri Ylönen mezitím nezahálel, v loňském roce vydal sólovku New World.





Kosheen - IndependenceKosheen - Independence
Britští Kosheen jsou kapelou, která u nás téměř zdomácněla. Nyní potěší i české fanoušky novým albem, jehož pilotním singlem se stala skladba Get A New One. Ta dává tušit, jakým směrem se Kosheen na albu ubírají. Independence nabídne spíš elektronické hrátky, charakteristický projev zpěvačky Sian Evans a výrazné melodie zabalené do syrovějšího elektro zvuku.
Soutěž o nové CD Kosheen





gossipGossip - A Joyful Noise

Trojice Gossip s výraznou Beth Dito na sebe upozornila především singlem Heavy Cross, který se objevil na jejich třetím albu Music For Men z roku 2009. Korpulentní frontmanka si mezitím střihla sólové EP s jednoduchým názvem Beth Ditto EP. Po třech letech přicházejí Gossip s další novinkou A Joyful Noise.





dr dee coverDamon Albarn - Dr. Dee
Album obsahuje celkem 18 tracků a bylo nahráno koncem loňského roku v Albarnově londýnském studiu s BBC Philharmonic Orchestra. Skladby jsou inspirovány postavou matematika, astrologa, okultisty a vynálezce Johna Dee, který byl poradcem anglické královny Alžběty I. Damon Albarn na projektu spolupracoval s režisérem Rufusem Norrisem působícím ve West Endu a na Brodwayi. Pro účely tohoto vydání původní hudbu upravil a znovu nahrál.



hooverHooverphonic - With Orchestra

Hooverphonic vystoupili v Praze na začátku května jako předzvěst vydání jejich nového alba v Čechách. Kapela tentokrát na desku sesbírala jejich největší hity, které za patnáct let působení na scéně vydala, přibrala symfonický orchestr a nahrála je znova. 






santigoldSantigold - Master Of My Make-Believe

Zpěvačka Santigold slavila velký úspěch a uznání už se svým debutem a ohledně svého druhého alba má evidentně stejné plány. Pomohla jí s ním totiž řada zvučných jmen, jako jsou například producenti Diplo a Switch, nebo členové kapel YeaH YeaH Yes či TV On The Radio. Album vychází i v deluxe sérii, která nabízí navíc tři songy. 





norah_jones_-_little_broken_hearts_coverNorah Jones - Little Broken Hearts
Na desce s Norah Jones spolupracoval producent Brian Burton alias Danger Mouse, s nímž se několikanásobná držitelka Grammy potkala loni při natáčení jeho projektu Rome. Pro novinku Little Broken Hearts společně připravili dvanáct písní. Zpěvačka navíc dala album na internet volně k poslechu.






apocalyptic_loveSlash - Apocalyptic Love

Na novém albu se Slash a další členové jeho kapely Myles Kennedy (zpěv), Brent Fitz (bicí) a Todd Kerns (basová kytara) spojili s producentem Ericem Valentinem, který také produkoval předchozí Slashův počin. Autory všech skladeb jsou Slash a Kennedy.
Jak album hodnotíme, se dozvíte v recenzi.







pennywiseallornothingPennywise - All Or Nothing

S desátým studiovým albem se Pennywise vrací po čtyřech letech po Reason To Believe, což je zatím nejdelší prodleva mezi deskami, kterou kapela měla. Jde zároveň o první desku s novým zpěvákem Zolim Téglásem, který v roce 2009 nahradil Jima Lindberga.






chrisbrownfortunealbumcoverChris Brown - Fortune

Jak už je u Chrise Browna zvykem, je jeho pátá studiovka opět plná hostů. Duet si tak střihl například s Asherem Rothem, Wizem Khalifem, will.i.amem nebo Kidem Sister.Podle svých slov chce Brown novinkou isnpirovat fanoušky, aby prožívali svůj život naplno.






nykop-standardGarbage - Not Your Kind of People

Garbage se na hudební scénu vracejí po dlouhých šesti letech, a to rovnou s pátým albem. To si kapela produkovala sama a vyšlo na jejich vlastním labelu. Na desce zaznějí také hlasy dcer členů Stevea Markera a Butche Viga.
Přečtěte si recenzi comebackového alba.







lisa_marie_presley_storm_and_graceLisa Marie Presley - Storm & Grace

Po sedmileté pauze se na scénu vrací také zpěvačka Lisa Marie Presley, dcera krále rock'n'rollu Elvise Presleyho. K produkci alba si přizvala T-Bone Burnetta, všechny skladby si však z velké části napsala sama.







sigur_ros_-_valtariSigur Rós - Valtari

Podle slov basáka George Holma bude nové album obsahovat více elektroniky, rozhodně však prý nebude taneční. První singl Ekki Múkk vychází také ve speciální vinylové edici.






photolab_cover_smallPhotolab - Hollywood And Snuff

Velkou inspirací pro tvorbu Photolabu je filmová hudba. Tato inspirace filmy je nepřeslechnutelná i na albu Hollywood And Snuff. Jsou na něm písně, které hrají na struny melancholie, místy až hudební dekadence, aby hudba o pár okamžiků později přitlačila posluchače do křesla pod přívalem přímočaré energie.





prva stranka sklo 1Rara Avis

Rara Avis se na druhém albu Expectations vracejí do nové vlny na konci 70. let, se současným indie zvukem a popovým aranžmá. Na své novince vsadili na černou, ponurý sound a vůni květin. Expectations navazuje na debutové album The Portrait (2010), které bylo inspirováno mezními životními situacemi.






keane_strangelandKeane - Strangeland

Britská formace Keane se po téměř čtyřech letech od vydání poslední studiové desky Perfect Symmetry vrátí s další porcí melodického rocku. Keane za poslední dva roky, tedy od vydání EP Night Train, prošli jednou zásadní změnou. Z tria se stala čtyřčlenná kapela, doplnil ji baskytarista Jesse Quin, který trio doprovázel na koncertech.
Přečtěte si recenzi nové desky.





mansonMarilyn Manson - Born Villain
Milovníci nechutností a zvrhlostí si opět přijdou na své - král zvráceností Marilyn Manson je zpět se vší okázalou pompou. Představu o nové desce si fanoušci mohli udělat už z klipu k pilotnímu singlu Born Villain, kde Manson nezůstal nic dlužen své pověsti. Novinku vydává poprvé na svém labelu a na kytaru mu hostuje například herec Johnny Depp.






redhotiRed Hot Chili Peppers - Rock and Roll Hall of Fame Covers EP

Redhoti slavnostně vstoupili 14. dubna v Clevelandu do Rock And Rollové Síně slávy. Jako projevený vděk se k této příležitosti rozhodli vydat EP, kde vzdávají hold umělcům, kteří do Síně vstoupili před nimi a inspirovali je. Na EP jsou písně interpretů The Ramones, Iggy & The Stooges, Neil Young, David Bowie, The Beach Boys a Dion and the Belmonts.




map 


buty  kopie 2

 

zavřít