G3: Bratrstvo rockových kytar vystoupí v Praze

Vydáno 24.07.2012 | autor: redakce

Joe Satriani, Steve Morse a Steve Vai míří pod zkratkou G3 do Prahy. V holešovické Tipsport Areně vystoupí už 31. července.

G3: Bratrstvo rockových kytar vystoupí v Praze G3: Bratrstvo rockových kytar vystoupí v Praze

 

satriani„Skladby, které budeme na koncertě hrát, vybírá Joe a já jsem s jeho výběrem vždy absolutně spokojený," prozrazuje Steve Vai. Půjde o vůbec první české vystoupení tohoto „bratrstva rockových kytar", jak Vai projekt G3 přezdívá.

Kytaristé se nejprve představí každý zvlášť s kapelou, ve třech blocích zhruba po čtyřiceti minutách, a následně všichni tři pohromadě v závěrečném G3 jamu.

Unikátní projekt G3 založil Joe Satriani v roce 1996, kdy si k sobě na světové turné přizval další dva famózní kytaristy Steva Vaie a Erica Johnsona. Okamžitý úspěch této myšlenky si vyžádal brzké pokračování a G3, se kterou se od té doby spojili dále např. John Petrucci, Yngwie Malmsteen, Keith More, Brian May, Billy Gibbons, Kenny Wayne Shepherd ad., se dnes mohou pochlubit vyprodanými koncerty ve Státech, Evropě i Austrálii.

Na letošní turné, se kterým G3 poprvé zavítá i k nám, si všichni příznivci museli počkat pět let. „Vydal jsem dvě sólová alba, dvě desky s Chickenfoot a ke všem jsem absolvoval turné, což mě plně zaměstnalo." vysvětluje tuto pětiletou koncertní odmlku G3 Joe Satriani, který do Čech zamíří již potřetí. On i jeho spoluhráči se do Prahy už velmi těší a aby si naší metropoli stihli také trochu prohlédnout, přiletí dva dny před vystoupením.



zdroj: TZ, map

zavřít