Rock for People 2013 slibuje vyšší bezpečnost a první jména v řádu týdnů

Vydáno 23.01.2013 | autor: redakce

"Nad tím, jak bude vypadat Rock for People příští rok, visí otazník," hlásily těsně po loňském, bouří schváceném ročníku oficiální stránky festivalu. V dalším průběhu sčítání škod pak nebylo jisté ani to, zda-li další ročník vůbec proběhne. Obavy definitivně rozptýlila tisková konference, na níž zazněly také první novinky a inovace. Na oznámení prvních headlinerů si naopak budou muset fanoušci počkat.

Rock for People 2013 slibuje vyšší bezpečnost a první jména v řádu týdnů Rock for People 2013 slibuje vyšší bezpečnost a první jména v řádu týdnů


13411





























Nejvýznamnější novinkou je posílení bezpečnostni účastníků. Letos budou návštěvníci už při příjezdu vybaveni informacemi o tom, jak se chovat v případě mimořádné situace. Čekat na ně budou i podrobné evakuační plány, samostatný informační systém a také posílení všech on-line zpravodajských kanálů, včetně mobilních aplikací. Nová opatření jsou výsledkem spolupráce Rock for People s několika evropskými festivaly.

Spolupráce s evropskou festivalovou asociací Yourope znamená mimo jiné propojení s předními showcasovými festivaly ReeperBahnFest v Hamburku a Great Escape v Brightonu, což dává možnost vidět nejprogresivnějších evropské i zámořské kapely. "Množství tipů a doporučení dostáváme i od Martina Elbourna, výrazné osobnosti Glastonbury nebo M for Montreal a je naší spojnicí do festivalového světa, ke kvalitním a dosud neokoukaným hudebním projektům. Velmi si toho vážíme, protože to mimo jiné otevírá i nečekané možnosti pro kvalitní tuzemské kapely směrem do zahraničí" říká ředitel festivalu Michal Thomes.

Nejviditelnější změnou bude nový velkokapacitní stan, který nahradí jednu ze dvou hlavních venkovních stagí. Pojme 12 000 lidí a stejný počet bude moci sledovat dění uvnitř v okolí stanu. Dramaturgie festivalu se bude i letos ubírat cestou multižánrovosti a kombinovat prověřená jména s novými objevy, tradiční žánry s nejnovějšími styly. Program bude opět doplněn doprovodnými aktivitami mimo pódia, které dostanou ještě větší prostor.

Dodejme, že festival proběhne v termínu mezi 2. a 5. červencem. Návštěvníky čeká minimálně 10 pódií a výběr kolem 200 interpretů. Samotný festivalový areál a městečko se oproti loňsku rozšiřují o dalších 5 hektarů.

TZ, ape

zavřít