Anna von Hausswolff přiveze do Prahy severskou lesní magii

Vydáno 04.04.2013 | autor: redakce

Klubová noc Femme Fatale 9. dubna v kině Aero pohostí po Chrysty Bell další „osudovou ženu“ současné hudební scény. Svůj emočně vypjatý gotický pop, který navazuje na tvorbu Kate Bush nebo Anthony and the Johnsons, přímo před plátnem kina Aero představí od 20 hodin švédská vycházející hvězda, zpěvačka Anna von Hausswolff.

Anna von Hausswolff přiveze do Prahy severskou lesní magii Anna von Hausswolff přiveze do Prahy severskou lesní magii

anna-von-hauswolff

Ta do Prahy přiveze skladby ze svého alba Ceremony, které zatím vyšlo jen ve Skandinávii a za nějž posbírala několik nominací na výroční hudební ceny, včetně prestižní Nordic Music Prize pro nejlepší severské album. Již brzy se toto album dočká mezinárodního vydání na labelu City Slang, mateřském labelu kapel jako Arcade Fire, CocoRosie, Tindersticks nebo Caribou, což Anna oznámila na své facebookové stránce před několika dny jako horkou novinku.


Dcera švédského skladatele a zvukového mága Carla Michaela odstartovala svoji hudební kariéru v roce 2009, kdy ji vystoupení na domácím göteborgském festivalu Way Out West katapultoval mezi nejžhavější objevy místní scény. Tuto pozici potvrdila syrovým debutovým albem Singing From the Grave (2010), na němž hrál důležitou roli klavír a samozřejmě její hlas. Druhou desku se Anna von Hausswolff rozhodla natočit v kostele Annedalkyrkan v jejím rodném Göteborgu a Ceremony tak dominuje zvuk varhan, který písním dodává impozantní atmosféru. Skladby z výtečně přijaté desky spojuje téma přírody, které se moderní člověk čím dál více vzdaluje. „Ceremony je oslavou života a všeho, co obsahuje, hlavně smrti, protože teprve ve smrti se konečně znovu spojíme s přírodou,“ vysvětluje poselství desky švédská zpěvačka.

Koncertu bude předcházet workshop se zpěvačkou (od 18:30 hodin), od 22 hodin pak Aero nabídne výběr krátkých skandinávských filmů Mental Nord.

Program večera v úterý 9. dubna v kině Aero:
18:30 Music Class – workshop/seminář
20:00 koncert Anna von Hausswolff
22:00 krátké skandinávské filmy „Mental Nord“

Předprodej vstupenek probíhá na pokladnách kin Aero, Světozor a Bio Oko a také v síti Ticketpro. Vstupenky za 300,- Kč je možné zakoupit také online.



TZ, dm

zavřít