Grape festival: rock i electro, The Drums i Nero

Vydáno 17.07.2013 | autor: redakce

Druhý srpnový víkend se v Piešťanech uskuteční další ročník Grape festivalu. Na něm možná chybí jména světových rozměrů, letošní headlineři přesto slibují kvalitní zábavu. Taneční produkci povede Nero a DJ Fresh, kytarovou hudbu zastoupí The Drums, The Joy Formidable nebo Crystal Fighters.

Grape festival: rock i electro, The Drums i Nero Grape festival: rock i electro, The Drums i Nero

grape fest 2013


Pomerně mladému Grape festivalu se za krátkou chvíli podařilo jasně vyprofilovat svou tvář a namísto olbřímých kapel vozí na západ Slovenska jména zajímavá i aktuální. Po minulých ročnících s The Subways, Examplem, Hurts či Röyksopp si letos opět nastavil hranici deseti tisíc návštěvníků, čímž ukazuje, že konkurovat Pohodě rozhodně nechce. A kým se letos snaží nalákat?

The Drums v našich končinách ještě nebyli, nicméně se do střední Evropy těší. Před čtyřmi lety prolomili letním hitem Let's Go Surfing a svým nakažlivým indie-popem připomínajícím prosluněné surfařské oblasti západního pobřeží USA se dokonale hodí k letnímu zevlování. Mezi další taháky z ranku indie pop/rock patří jistě Crystal Fighters, jejichž hudba v čele s písní Plage se k prázdinovému počasí hodí neméně. Pokud tedy nechcete čekat na jejich pražskou zastávku, Grape je šancí, jak se s nimi seznámit. The Joy Formidable byli předskokany Muse na jejich posledním turné, do Česka se s nimi však nepodívali. Citizens! už u nás zahráli, když nedávno osvěžili nejen svou reklamovou skladbou pražské United Islands. "Sme veľmi radi, že sa nám podarilo získať na festival práve tieto kapely. Máme ich radi a veríme, že potešíme aj našich návštevníkov. Napríklad skupina The Drums neodohrá toto leto veľa koncertov v Európe, keďže spevák sa venuje sólovej platni a o to je ich koncert u nás vzácnejší," doplňují organizátoři Grape festivalu Ján Trstenský a Juraj Podmanický.

Milovníky elektronické hudby potěší DJ Fresh, který vynikl zejména svými singly Gold Dust a Hot Right Now. Drum'n'bass jistě doplní během svého živého setu i dalšími příbuznými styly a vytvoří tak za přispění kytaristy, bubeníka, MCho a zpěvačky minimálně stejně divokou party, jaké známe z jeho klubových show.

Nero čerpající více z dubstepu zase na pódiu podpoří zpěvačka Alana Watson. O intenzivnější zážitek se postará i světelná show, jejíž parametry převyšují ostatní účinkující. V neposlední řadě do mikrofonu zaplive i mistr Dub FX, který je rovněž jedním z hostů českých festivalů Colours of Ostrava a Sázavafest.

Vstupenky na festival, který proběhne tradičně na piešťanském letišti 9.-10. srpna, jsou nyní ke koupi za 39 €, na místě budou o deset euro dražší. Parkovné v hodnotě 5 € se platí na místě, v případě jízdy hromadnou dopravou bude zajištěna kyvadlová doprava. Podrobnější informace obsahující i kompletní line up jsou průběžně aktualizovány na webových stránkách.

Ondřej Bambas

zavřít