The Sounds přijedou do Prahy i s novým albem

Vydáno 22.10.2013 | autor: redakce

Švédští indie rockeři The Sounds se po necelých dvou letech vrátí do pražského Lucerna Music Baru. 20. listopadu tu zazní i materiál z nové desky Weekend, která vyjde koncem října.

The Sounds přijedou do Prahy i s novým albem The Sounds přijedou do Prahy i s novým albem

the sounds 2013

"Weekend je takové to - zpátky k základům," říká kytarista klávesista kapely Jesper Anderberg. "Když jsem začal psát písničky na naše nové album, měl jsem v hlavě určitý rytmus. Rytmus pětičlenné kapely, která spolu hraje už pěkně dlouho. Nechtěli jsme ty písničky překomplikovat, chtěli jsme, aby zněly tak, že jsme jen otočili knoflíkem zesilovače a začali hrát," dodává.

The Sounds vznikli v roce 1998 ve Švédsku a stali se senzací alt-rockové scény díky svému debutovému albu z roku 2002 Living in America a úspěšným singlům Seven Days a Week a Rock'n Roll. Weekend, jež bude jejich pátým albem, produkoval Alex Newport, který se v minulosti podílel na nahrávkách interpretů jako Bloc Party, Death Cab for Cutie, Frank Turner, At The Drive-In nebo The Mars Volta.

The Sounds také oznámili support svého letošního evropského tour, kterým bude švédské trio Viktor & The Blood. Vstupenky jsou k mání v tradičních předprodejních sítích od 400 Kč, v den koncertu budou o stokorunu dražší.

TZ, ape

zavřít