Co vychází v lednu: přehled novinek

Vydáno 27.01.2014 | autor: redakce

Aktuální nové desky nabízejí poměrně pestrou směsici stylů. Novinky nachystali tanečním parketem načichlý ATB, post-rockoví Mogwai i metaloví Primal Fear. Z domácích alb stojí za zmínku soundtrack z filmu Vejška.

Co vychází v lednu: přehled novinek Co vychází v lednu: přehled novinek

 

atb-contactATB - Contact

Čtyřicetiletý André Tanneberger, jehož zná hudební svět pod uměleckým jménem ATB, přichystal své deváté album Contact. To vychází ve třech variantách. Základní edice obsahuje dva disky, přičemž na prvním se nachází dvanáctka tracků, na nichž ATB spolupracoval s umělci jako Jes, York, JanSoon, Stanfour, Tiff Lacey nebo Sean Ryan. Na druhém disku základní edice je pak k poslechu další dvanáctka skladeb v ambient-chillout tempu.

 

 

Rave tapes coverMogwai - Rave Tapes

Skotská sestava Mogwai, jež je často označovaná za nejvlivnější skupinu post-rockové scény, započala práce na svém osmém studiovém albu Rave Tapes v srpnu loňského roku. V říjnu pak představila první skladbu Remurdered. Album Rave Tapes obsahuje v základní verzi deset skladeb. Mogwai, kteří před pěti lety vystoupili v pražské Arše a před dvěma lety na festivalu Colours of Ostrava, se v létě objeví na festivalu Pohoda.

 

 

vejska OSTRůzní - Vejška (soundtrack)

Vejška, volné pokračování filmu Gympl v režii Tomáše Vorla, je čerstvě v kinech a k dispozici je také oficiální sountrack. O hudbu se i tentokrát postaral Mike Trafik. Z dalších umělců nechybí Vladimir 518, Veronika Kratochvílová, Tutti Frutti, Lešek Semelka nebo Martin Svátek. Soundtrack obsahuje tracky Zdrhej, Děti prázdnoty, Planeta Praha a hlášky z filmu.

 

 

primal fear deliveringtheblackPrimal Fear - Delivering The Black

Delivering the Black je desáté studiové album německých metalismů Primal Fear. Sestava Ralf Scheepers, Mat Sinner, Magnus Karlsson, Alex Beyrodt a Randy Black achystala celkem deset skladeb, v deluxe edici další tři. Deluxe edice zároveň obsahuje DVD se dvěma hudebními videi a tzv. dokument o nahrávání alba.

 

 

  • Axel Rudi Pell - Into The Storm
  • Laura Cantrell - No Way There from Here
  • Amy Ray - Goodnight Tender
  • Doug Tuttle - Doug Tuttle
  • Against Me! - Transgender Dysphoria Blues
  • Warpaint - Warpaint

 


 

BeatlesCapitolUSThe Beatles - The U.S.Albums

Začátkem února to bude 50 let, co The Beatles poprvé vystupovali v americké televizi. Na přímý přenos v populární show Eda Sullivana, během které Brouci odehráli naživo pět písní, se dívalo přes 70 miliónů lidí.  Na oslavu tohoto jubilea, kterým se i za velkou louží naplno rozjela Beatlemánie, se na trh dostává speciální box s třinácti CD, který mapuje první veleúspěšné americké období The Beatles. Půjde o box obsahující americké verze alb od desky Meet The Beatles! z roku 1964 až po Hey Jude z roku 1970. Tyto desky jsou pro fanoušky zajímavé především tím, že jsou od těch britských rozdílné jak v tracklistu, mixu jednotlivých songů tak například i v obalu.

 

PixiesEP2coverPixies - EP2

Čtyři měsíce od zveřejnění čtyřskladbového EP1 vydávají Pixies další čtyři nové skladby pod názvem EP2. Obsahuje písně: Blue Eyed Hexe, Magdalena, Greens and Blue a Snakes. K prvně jmenované už vznikl povedený pestrobarevný videoklip. V letošním roce se dále očekává vydání třetího z řady EP. Zatím poslední dlouhohrající deska, Trompe le Monde, vyšla v roce 1991.

 

 

The crystal method 2014The Crystal Method - The Crystal Method

Ken Jordan a Scott Kirkland, jež se na scéně pohybují už dvacet let, v těchto dnech vydávají pod hlavičkou svého projektu The Crystal Method eponymní album. Novinka je pátou řadovou deskou v jejich diskografii a obsahuje 11 skladeb včetně dvou již vydaných singlů Emulator a Over It.

 

 

 

Clarinet factory Worx and Reworx mailClarinet Factory - Worx And Reworx

Čtyřčlenné těleso tvořící napříč žánry nachystalo dvoudiskový projekt Worx and Reworx. Dvojalbum, na němž se podílejí taková jména jako např. Hidden Orchestra, Sylvain Chauveau, Christopher Willits či domácí Floex nebo Pavel Bidlo & Roman Rai je šestou položkou v diskografii Clarinet Factory. Na prvním disku nabídne pomyslné best of a několik dosud nevydaných bonusů, zatímco druhý disk pak bude patřit remixům "best of" skladeb z prvního disku od umělců světové i domácí elektronické a experimentální hudební scény.

 

krausberry live COVKrausberry - Živě v Malostranské Besedě

Od posledního alba Krausberry Nálada uběhlo 7 let, během nichž se u Krausberry událo mnoho: Martin Kraus překonal těžkou nemoc, do kapely přišli noví hudebníci, vznikly nové skladby. Právě vycházející dvojalbum Živě v Malostranské Besedě je uskutečněním touhy Martina Krause po živém záznamu a přenesení jedinečné atmosféry koncertů, které jsou proslulé svou živelností a obrovskou energií. Záznam byl pořízen během dvou vystoupení 2. a 3. května loňského roku a obsahuje celkem 24 skladeb - od největších hitů až po několik novinek.

 

  • Lucinda Williams - Lucinda Williams
  • Mark Lanegan - Has God Seen My Shadow? An Anthology 1989-2011
  • Painted Palms - Forever
  • Suicidal Angels - Divide And Conquer

 

 

High Hopes album Bruce SpringsteenBruce Springsteen - High Hopes

Necelé dva roky od předchozího počinu Wrecking Ball se Bruce Springsteen připomíná albem High Hopes. Na nahrávce hostuje se objevují jednak členové E Side B a také kytarista Tom Morello, jenž byl podle Springsteena múzou, která posunula celý tento projekt do vyššího levelu. V pořadí už osmnácté album obsahuje dvanáct skladeb a součástí alba jsou i osobní zpěvákovy zápisky o tom, jak postupně deska vznikala. Pilotním singlem je titulní skladba High Hopes.

 

 

Switchfoot FadingWestSwitchfoot  - Fading West

Fading West je devátou studiovou nahrávkou Switchfoot, jež vychází dva a půl roku od zatím posledního alba Vice Verses.. Album předznamenaly už loni v září dva singly: Who We Are a Love Alone Is Worth the Figur. Ještě před vydáním desky se kapela zveřejnila stejnojmenný dokumentární film, jenž nahlíží do zákulisí kapely a soukromých životů jejích členů.

 

 

 

Iced Earth Plagues Of BabylonIced Earth - Plagues Of Babylon

Stejně jako v případě Switchfoot, také heavy metalisté Iced Earth servírují v pořadí devátou nahrávku. Dostala název Plagues of Babylon a najdeme na ní třináct tracků včetně coveru Highwayman, v originálu od Jimmyho Webba. Album, která vznikalo od poloviny loňského roku a původně mělo vyjít už loni na podzim, je prvním počinem kapely s baskytaristou Lukem Appletonem.

 

 

 

Luno album cover-500-x-500Luno - Lifecycles (EP)

Koncem loňského roku zveřejnili Luno singl Come and Fail. Tu na novém EP Lifecycles doplňuje dalších pět. Polovina z nich jsou přitom coververze: "Nejedná se o nějaký promyšlený výběr hitů, spíše o písně, které se nám tak nějak samy připletly do cesty," upřesňují Luno. Mezi covery tak můžete například slyšet Luno od kapely Bloc Party, nebo Starting Over od amerických Black Lips, se kterými Šmity projel celou Evropu jako zvukař. Poslední cover je podle kapely coverem jen tak napůl: jedná se o píseň Fire in Your Heart, kterou složil kamarád Luno Guy Gatbois.

 

  • Stephen Malkmus & the Jicks - Wig Out at Jagbags
  • Kid Ink - My Own Lane
  • Jennifer Nettles - That Girl
  • Rosanne Cash - The River & the Thread

TZ, ape


 

Beatles USA

zavřít