Stoner rockeři Red Fang rozburácí pražské Futurum

Vydáno 04.02.2014 | autor: redakce

Trojice zaoceánských kapel Red Fang, The Shrine a Lord Dying zavítá 6. února do Česka. Svoje fidlátka rozbalí v pražském klubu Futurum.

Stoner rockeři Red Fang rozburácí pražské Futurum Stoner rockeři Red Fang rozburácí pražské Futurum

Red Fang fotoRed Fang

Red Fang jsou často nazýváni jako divočejší a neurvalejší odnož stylově spřízněných krajanů Baroness. Svůj dřevorubecký stoner rock servírují bez jakýchkoliv kudrlinek. Důkaz naleznete jednak na třech dlouhohrajících deskách, které tato kapela prozatím vyplodila (ta poslední nese název Whales and Leeches a je z minulého roku) a zejména na živých koncertech, které jsou ze všeho nejvíce jedním velkým rock'n'beerovým mejdanem se vším všudy.

Podobnou odnož jako Red Fang představují i jejich krajané The Shrine. Jejich zjev i hudba ze všeho nejvíce evokují vzpomínku na bezstarostný sedmdesátkový a osmdesátkový rock zahalený pivním halucinogenním oparem. Parta zarostlých fousáčů má za sebou kromě úvodního dema také debutové LP s názvem Primitive Blast.

Ve sludge/metalovém ranku se pohybuje třetí kapela, která celý večer odstartuje. Poměrně mladá formace Lord Dying má za sebou debutovou nahrávku Summon the Faithless. {vypnoutlink:Faithless}

TZ, ape

zavřít