Česko zalije světlo Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra

Vydáno 18.02.2014 | autor: Ondřej Bambas

Post-rockoví Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra se vrací po šesti letech do Prahy. A rovnou v plné síle s novou deskou. 1. března bude v Divadle Dobeška pořádně hlučno.

Česko zalije světlo Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra Česko zalije světlo Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra

silver mt zion 08Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra

Původně boční projekt Efrima Menucka z Godspeed You! Black Emperor časem vyrostl ve velkou věc a když nebylo o domácí skupině dlouho slyšet, Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band, jak si ještě tehdy říkali, se stal hlavním zájmem fanoušků diverzifikovných poloh, kdy kytara může obstarávat tu tichou stránku a smyčce naopak tvoří hluk. K tomu jako bonus přibyl zpěv doplněný o mocný vícehlasný zpěv.

Znovuobjevení GY!BE pak větší aktivity Silver Mt. Zion uložili na nějaký čas k ledu, začátkem roku ale Efrim a spol. představili nové album Fuck Off Get Free We Pour Light On Everything deklarující, že kanadští anarchisté jsou zpět v plné síle a připraveni opět vyjet na turné.

Po koncertě z roku 2008 a dvou pražských zastávkách GY!BE Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra zahrají první březnový den v Divadle Dobeška. Akci pořádá Silver Rocket, vstupenky je možné zakoupit za 350 Kč přes stránky divadla.

Ondřej Bambas

zavřít