Me gusta Manu Chao, hlásí Rock for People

Vydáno 16.04.2014 | autor: redakce

Mix rocku, reggae, punku, ska a vlivů world music; to vše bude znít z pódia festivalu Rock for People během setu Manu Chaa. Muzikant se do České republiky vrací po osmi letech a kromě hitů jako Me Gustas Tú s sebou přiveze i novou kapelu La Ventura.

Me gusta Manu Chao, hlásí Rock for People Me gusta Manu Chao, hlásí Rock for People

ManuChao 2014 fullManu Chao

Manu Chao byl headlinerem posledního ročníku festivalu v Českém Brodě. Michal Thomes z pořádající agentury Ameba Production s úsměvem vzpomíná: "Tehdy v krásném letním počasí dorazilo na Manu Chaa na 20 tisíc návštěvníků. Možná dodnes držíme český rekord v délce fronty u pokladny. Někteří to bohužel odnesli úžehem. Ten den byl zásadní, narazili jsme na kapacitní mantinely, které v Českém Brodě již nešly překonat, a zároveň jsme si ověřili, že kvalitní velká jména naše diváky přitahují." Další rok se Rock for People už konal v Hradci Králové.

Muzikant je hudebně aktivní od poloviny osmdesátých let. První etapu svého působení zasvětil spolupráci s kapelou Mano Negra, s nimiž natočil pět nahrávek. Koncem devadesátých let se osamostatnil a začal nahrávat sólově. Mezi jeho nejznámější skladby patří Me Gustas Tú, Bongo Bong nebo Je ne t'aime plus.

Dvacátý ročník festivalu se uskuteční od 3. do 5. července v hradeckém Festivalparku. V line-upu se objevují jména jako Biffy Clyro, The Naked and Famous, Netsky, Asian Dub Foundation, Madness, Chase&Status, Tom Odell nebo The Strypes. Vstupenky jsou v současnosti k dispozici za 1490 Kč.

TZ, ape


 

ManuChao 2014 full TOP

zavřít