Drug Me Fest vol. 6: Sjeďte se hlukem v Kravíně

Vydáno 12.06.2014 | autor: redakce

Máte-li rádi garage punk, noiseové kytary, psychedelický rock a alternativní country, potom se za úplňku v pátek třináctého vydejte do únětického Kravína. Label Drug Me Records zde pořádá šestý ročník alternativního festivalu Drug Me Fest.

Drug Me Fest  vol. 6: Sjeďte se hlukem v Kravíně Drug Me Fest vol. 6: Sjeďte se hlukem v Kravíně


Kill the dandies 2Kill the Dandies


Celý festival pod hlavičkou Drug Me records organizují Kill the Dandies! Kapela sází na zvukový koktejl garážového rocku s výpady varhan a zfuzzovaných kytar doplněných analogovou elektronikou disko klubů sedmdesátých let. Jejich inspirace jde zatraceně hluboko; od psychotického rock'n'rollu The Cramps, lascivních balad Lee Hazlewooda, neochočené surovosti The Velvet Underground až k pověstným stěnám zvuku Phila Spectora a psychedelickým náladám z konce let šedesátých. 

Mezi dalšími se představí Gerda Blank, novozélandské duo usazené v České republice, s mixem garážového punku, experimentálního rocku a punku v té nejsyrovější podobě. Dále vystoupí Trailer Crash, kteří soundem vychází ze šedesátkové psychedelie, surfu a nejsyrovější odnože protopunku nebo jeseničtí Lights Off prezentující se devadesátkovým rockem s přesahem do grunge. Vidět můžete také Old Folks House, Slaves of Stadium Rock nebo Two Guns Country DJs.

Akce začíná v 18:00.

Vlastimil Beránek

zavřít