Rock for people slaví dvacetiny v Českém Brodě, pro Kryštof je to poslední festival

Vydáno 19.08.2014 | autor: Petr Lenk

Rock for People oslaví už v sobotu 23. srpna své 20. narozeniny. Stane se tak na památném místě, kde přesně 19. srpna 1995 začínal – na atletickém stadiónu v Českém Brodě. Blahopřát budou Kryštof, Divokej Bill, Horkýže Slíže, Monkey Business, Tata Bojs, Vypsaná Fixa, Xindl X, Blue Effect, UDG, Hudba Praha, Medvěd 009 a Evelynne.

Rock for people slaví dvacetiny v Českém Brodě, pro Kryštof je to poslední festival Rock for people slaví dvacetiny v Českém Brodě, pro Kryštof je to poslední festival

r for p mad sin 07Rock for people 2006: Mad Sin


Do areálu stadionu Na Kutilce přijede tucet kapel, které jsou s festivalem spojeny přátelskými vazbami a utvářely historii česko-slovenského rocku - od legendárních Blue Effect a Hudby Praha přes Tata Bojs, Xindla X, klubové i festivalové jistoty Vypsanou Fixu nebo UDG, slovenské harcovníky Horkýže Slíže, domácí oblíbence Divokýho Billa a jejich starší bratry Medvěd 009, profíky Monkey Business, mladé talenty Evelynne až po Kryštof, kteří zde odehraje na dlouhou dobu poslední festival. Ti všichni RfP věnovali krásnou, osobní zdravici a gratulaci




Základním mottem Rock for People bylo vždy přesvědčení, že hudba a festival má být pro lidi a spojovat je. Jeden ze zakladatelů festivalu Petr Fořt k tomu říká: „Přátelství a snaha o porozumění, bez ohledu na styl, pohlaví, kulturní nebo sociální rozdíly, to bylo to, co nás na hudbě nejvíce zajímalo, a snažili jsme se to vždy dát Rock for People do štítu." A do štítu, přesněji vstupní brány areálu, budou 23. srpna vetknuty desítky květin, které dokreslí narozeninovou atmosféru – do výzdoby bude využita jakákoli květina (z květinářství, louky, svatby, pohřbu nebo třeba ze zahrádky). Dále bude v areálu instalována stěna, kam budou návštěvníci moci napsat svůj příběh nebo vzpomínku z Rock for People

 

 

Pořadatel ve spolupráci s Českými drahami na sobotu 23. srpna od 10 hodin posílil spoje z Prahy a z Kolína. Vlaky odjíždí z Prahy každou půl hodinu. Zpátky fanoušky dopraví speciální vlakové spoje:

- směr Praha, odjezd 0:45 a 2:15
- směr Kolín - Pardubice, odjezd 2:10
- směr Nymburk - Poděbrady, odjezd 1:30

Z nádraží na atletický stadion Na Kutilce návštěvníky dopraví kyvadlová doprava zdarma.

Přijedou-li fanoušci na festival autem, mohou zaparkovat na centrálním festivalovém parkovišti u nádraží. Parkování je zpoplatněno částkou 50 Kč.

 

r for p manu chao 02Rock for People 2006: Manu Chao


BROD také navazuje na tradici ohleduplného chování vůči životnímu prostředí a na akci bude třídit odpad. Před několika lety se RfP zapojil do projektu Čistý festival, poslední tři roky také využívá systému vratných kelímků a díky unikátní třídící lince také posílá na recyklaci více než polovinu všeho odpadu.

 

 

Vstupenky v ceně 450 Kč je možné zakoupit na www.ticketsforpeople.cz a v síti Ticketstream. Na místě budou za 550 Kč. Více na http://brod20.rockforpeople.cz.

Na festivalu BROD 20 se v rolích gratulantů vystřídají Kryštof, Divokej Bill, Horkýže Slíže, Monkey Business, Tata Bojs, Vypsaná Fixa, Xindl X, Blue Effect, UDG, Hudba Praha, Medvěd 009 a Evelynne. Jejich cesty se často potkávaly s Rock for People a vzájemně se s festivalem ovlivňovaly. Kryštof si vybral RfP k jednomu z pouhých tří festivalových koncertů, které letos odehrají mimo vlastní projekt Kryštof Kempů a bude to i jejich poslední festival před dlouhou pauzou. Pro Divokýho Billa, Horkýže Slíže či Vypsanou Fixu měly vztahy s týmem RfP klíčový význam pro jejich kariéru, stejně jako nyní pro slibně startující Evelynne.

Zajímavý bude i doplňkový program. Panelová výstava Rock for People nabídne řadu fotografií a vzpomínek kapel, návštěvníků i organizátorů. V originálním Live Jukeboxu splní živí muzikanti takřka jakékoli hudební přání. Silent party pobaví jak ty, kteří se aktivně zapojí se sluchátky na uších, tak ty, kteří budou tančící pozorovat.

Rock for People poprvé proběhl v Českém Brodě v roce 1995 za účasti 18 českých kapel a 1100 návštěvníků. Během let se festival stal pravidelnou klíčovou událostí každoročních českých festivalových sezón, v roce 1999 se objevil první zahraniční headliner. V roce 2006 narazil festival již s 20 tisíci návštěvníky na kapacitní limit, a tak se v následujícím roce přesunul do tehdy vznikajícího Festivalparku na bývalém vojenském letišti v Hradci Králové.

 

brod 20 narozeniny rfp

Program
12:30 – 13:10 Evelynne
13:20 – 14:05 Medvěd 009
14:15 – 15:00 Blue Effect
15:10 – 15:55 UDG
16:05 – 16:50 Hudba Praha
17:00 – 17:45 Vypsaná Fixa
17:55 – 18:40 Xindl X
18:50 – 19:50 Divokej Bill
20:00 – 21:00 Horkýže Slíže
21:10 – 22:10 Monkey Business
22:20 – 23:20 Kryštof
23:30 – 00:30 Tata Bojs

 

 

 

 

TZ, foto Petr Tibi

zavřít