Lynyrd Skynyrd

Vydáno 14.10.2014 | autor: redakce

Dlouhé čekání rockových fanoušků na vystoupení legendárních Lynyrd Skynyrd končí! Nejlepší kapela jižanského rocku vystoupí příští rok poprvé v České Republice, a to jako součást projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015. Koncert současně odstartuje program Slavností svobody u příležitosti 70. výročí osvobození města Plzeň americkou armádou, jichž se zúčastní i američtí veteráni 2. světové války.

Fanoušci legendární americká kapely Lynyrd Skynyrd na její vystoupení u nás museli čekat téměř 50 let. Základy, tehdy ještě studentské kapely, byly položeny v Jacksonville na Floridě v létě roku 1964. Skupina se do povědomí celého světa dostala v 70. letech díky hitům jako "Free Bird" a "Sweet Home Alabama". Skladba "Free Bird" se nachází na třetím místě v seznamu nejlepších kytarových sól světa časopisu Guitar World. V roce 2006 byla skupina uvedena do „Rock n´roll" síně slávy. Jejich písně byly použity například ve filmu Forrest Gump a v seriálu Jmenuji se Earl.

Historicky první vystoupení této nejznámější světové kapely v žánru zvaném jižanský rock se uskuteční v Plzni 1.května 2015 a to díky panu doktoru Tomášovi Paclíkovi a fotbalovému klubu Viktorie Plzeň, kteří s tímto nápadem přišli, financují jej a dávají jej jako dar městu Plzeň. Vystoupení je

Místo konání koncertu je v současné době v jednání. Vyhodnocuje se řada lokalit města Plzně a bude oznámeno na podzim tohoto roku.

Buďte u toho - famózní Lynyrd Skynyrd poprvé v České republice v Plzni 1. května 2015! Informace o místě konání a vstupenkách budou zveřejněny na www.pragokoncert.com,  www.plzen2015.cz a www.slavnostisvobody.cz

zavřít