O největší randál se na Rock for People postarají Motörhead

Vydáno 06.03.2015 | autor: redakce

Rokenroloví veteráni Motörhead kolem zpěváka a baskytaristy Iana "Lemmyho" Kilmistera vystoupí 4. července v rámci plzeňské části festivalu Rock for People s přídomkem Europe. Proslulá britská kapela letos slaví 40. výročí existence.

O největší randál se na Rock for People postarají Motörhead O největší randál se na Rock for People postarají Motörhead


motorhead 2015Mötorhead vystoupí 4. července na Rock for People v Plzni


"Když se řekne Motörhead, každý si vybaví Lemmyho. A funguje to samozřejmě i naopak. Návštěvníkům Rock for People Europe jsme slíbili nejen objevy velkého i malého formátu, které členské země Evropské unie nabízí, ale i legendy. A proč nepřivézt rovnou legendu s velkým L?" říká jeden z organizátorů festivalu Michal Thomes. V souvislosti s titulem Evropské hlavní město kultury 2015 se promotérský tandem Michal Thomes a Petr Fořt rozhodl návštěvníkům Rock for People Europe v Plzni představit minimálně jednu hudební ochutnávku z každé z jednotlivých zemí evropské osmadvacítky.

Britské slovutné trio soustředěné kolem frontmana, zakládajícího člena a nejvýraznější postavy kapely Iana "Lemmyho" Kilmistra, který ještě před založením Motörhead dělal bedňáka Jimimu Hendrixovi, momentálně hraje v sestavě Lemmy, Phil "Wizzo" Cambell a Mikkey Dee. Ani po čtyřiceti letech fungování se jejich fanouškovská základna netenčí a popularita neopadá, o čemž svědčí i před několika lety natočený dokument s příznačným názvem Lemmy.


Mezi dalšími taháky festivalu RfP Europe, který se odehraje od 3. do 5. července, jsou v tuto chvíli potvrzeni například nestárnoucí Guano Apes z Německa, anglický dubstepový kvartet Modestep, pionýři elektroswingu Parov Stelar ze sousedního Rakouska a dva další zástupci ostrovní hudební scény, a to hitmakeři The Ting Tings či enfant terrible ostrovní scény, muzikant a zpěvák Peter Doherty.

První edice Rock for People v Hradci Králové proběhne v termínu 4. - 6. června. {vypnoutlink:Europe}


TZ, ape

 


motorhead 2015  TOP

 

zavřít