Aneta Langerová na turné: v Praze bude rozdávat radost hned dvakrát

Vydáno 26.03.2015 | autor: redakce

Turné, na kterém Aneta Langerová představuje svou novou desku Na Radosti, je v plném proudu. Do jeho konce zbývají poslední čtyři koncerty - dva v Praze (28. a 29. 3. Studio DVA divadlo) a dva na Moravě (31. 3. v Pelhřimově, 1. 4. v Uničově). Na Moravě Aneta jarní koncertní šňůru zakončí.

Aneta Langerová na turné: v Praze bude rozdávat radost hned dvakrát Aneta Langerová na turné: v Praze bude rozdávat radost hned dvakrát


aneta langerova 2015live 02Aneta Langerová na turné k desce Na Radosti


"Celé turné je pro mě nádherný zážitek. Jsem obklopena lidmi, se kterými je mi opravdu dobře. Dlouho jsem je hledala a věřím, že naše souznění je na pódiu znát. Stejné souznění panuje i v zákulisí. Každé setkání s fanoušky nás nabíjí neskutečnou energií. Snažíme se tu radost lidem vracet," popisuje Aneta. "Komorní atmosféra koncertů nám pomáhá se s lidmi naladit na stejnou vlnu a sblížit. Občas si připadáme, že hrajeme lidem doma v obýváku. Je nám líto, že už to za dva týdny skončí. Na podzim chceme určitě v turné pokračovat. Plánujeme i Slovensko," doplňuje.

Ve středu 25. března 2015 posílá Aneta do éteru další singl, píseň Tráva, která je vlajkovou lodí alba, a ke které v prosinci představila videoklip. Právě tuto píseň ocenili fanoušci na Žebříku 2014 jako skladbu roku a je nominovaná akademiky i na cenu Akademie populární hudby Anděl.


"V Trávě se promítá nálada celé desky a ty nejniternější pocity, které jsme s Jakubem měli, když deska vznikala. Jako by v této jediné písni byly ukryty všechny příběhy, ke kterým jsme na Šumavě hledali inspiraci,"
vysvětluje zpěvačka.

Album Na Radosti vyšlo na konci listopadu. Aneta Langerová spolu s klavíristou, hudebním skladatelem a producentem Jakubem Zitkem pracovali dva roky na písních, původní hudbě a textech. Pro inspiraci se vydali na Šumavu, kde objevili dnes již zaniklou osadu Na Radosti. To místo jim učarovalo a pomohlo jim přivést na svět desku plnou příběhů.


TZ, ape, foto: Karel Prchal

 

zavřít