Norští Datarock vystoupí v Praze

Vydáno 17.01.2008 | autor: redakce

Norští Datarock přivážejí do Prahy svůj bláznivý electro-rock. V Paláci Akropolis zahrají 12. února.

Norští Datarock vystoupí v Praze Norští Datarock vystoupí v Praze

Z hlavního města norské hudby Bergenu přijíždí do Prahy další skupina, která se nebojí přiznat, že koncert by měl být především pořádná zábava. Dvojice Datarock zahájí 12. února nový ročník série Midnight Sun Sessions. Datarock přivádí fanoušky do vytržení svojí hudbou, v níž s vražedným smyslem pro humor kombinují odkazy brakové kultury minulosti s dynamickým electro-rockem. Chytlavé refrény jsou pro Datarock stejným poznávacím znamením jako černé brýle a červené teplákovky, v nichž vystupují.



Největší vliv na Datarock mělo krátké období konce 70. a začátku 80. let, kdy se ve tvorbě kapel jako Talkin Heads nebo The Cure svobodomyslně křížil rock a taneční hudba. Módní styl pochytili od Devo, od nichž převzali jednotný styl oblékání. Kombinace křiklavě červených teplákových souprav, tenisek a černých brýlí je dnes už pro Datarock poznávacím znakem.



Image je ale na nic, když nejsou hity. S tím Datarock problémy nemají. Naivní radostí Computer Camp Love a Fa-Fa-Fa se nechali nakazit posluchači progresivních rádií po celé Evropě a žádný div, že u Datarock si kliku podávají kreativci z reklamních agentur, kteří chtějí jejich hudbu použít v reklamách. Stejnojmenný debut Datarock vyšel v roce 2005.
zavřít