Hooverphonic třikrát v Čechách

Vydáno 06.03.2008 | autor: redakce

Belgická kapela Hooverphonic vystoupí hned třikrát v České republice. Skladby ze své nové desky zahraje Brnu, Olomouci a Praze.

Hooverphonic třikrát v Čechách Hooverphonic třikrát v Čechách

"Přišel čas na změnu. Po deseti letech s Hooverphonic jsem chtěl změnit směr, upustit od počítačů a orchestrů. Žádné syntetizátory, pouze člověčí atmosféra varhan, mellotronů a cembal... a nahrát všechno naživo, už žádné střihání a slepování stop. Chtěl jsem na albu slyšet hrát skupinu... a vzdát hold svým hudebním kořenům, psychedelické době šedesátých let," říká frontman Hooverphonic Alex Callier. Deset let Hooverphonic, sedmé studiové album.



Album s obzvláště poutavým názvem The President of the LSD Golf Club. Kapela o šesti členech strávila týden zkoušením, přičemž vycházela z hrubých demonahrávek, které Alex u sebe doma vytvořil. V srpnu roku 2006 se zavřeli do La Chapelle Studios hluboko v srdci belgických Arden. Album bylo nahráno pod dohledem veteránského producenta Mike Butchera za pouhých jedenáct dní.

Callier říká: "Dobrá, uznávám, že tyto skladby neuslyšíte v ‘Superstar’ a možná budou mít menší hitový potenciál než naše předchozí díla. Na druhou stranu Jackie Cane také neměla s The Magnificent Tree nic společného. Můj hudební vkus byl vždycky mimo hlavní dění.



Hooverphonic na podporu aktuálního alba vystoupí v rámci evropského turné také na třech koncertech v Česku a jednom na Slovensku, jako support si vezou Belgičana Jerboa. Kromě Prahy se kapela představí 13. 5. v brněnské Flédě, 17. 5. v bratislavském Klubu za zrkadlom a 19. 5. v Olomouci v rámci divadelního festivalu Divadelní flóra. Pražský koncert se uskuteční 18. 5. v Lucerna Music Baru.

www.myspace.com/hooverphonic
zavřít