Boo hlásí návrat a chystají desku

Vydáno 23.05.2008 | autor: redakce

Po dlouhé odmlce se na česká pódia vrací alternativní kapela Boo. Ta ukončila činnost před pěti lety, kdy se členové skupiny rozhodli věnovat jiným aktivitám.

Boo hlásí návrat a chystají desku Boo hlásí návrat a chystají desku

Skupina Boo vznikla roku 1998 ve virtuálním středu mezi Brnem a Vídní. Kytarista Josef Ostřanský (Dunaj, Rale, E) a bubeník Pavel Koudelka (Z kopce, Dunaj, Mňága a Žďorp) se spojili s rakouským zpěvákem a houslistou Christophem Pajerem ( Metemorphosis, Ground Lift) a violoncellistkou Andreou Konstankiewicz (Rale, Tara Fuki). Rockové kvarteto absolvovalo řadu turné a vystoupení v Čechách a v zahraničí (Německo, Rakousko, Francie, Rusko, Polsko).



Po přestávce se skupina Boo představuje s novým programem a v nové sestavě: Christoph Pajer (zpěv, kytara, baskytara, housle), Josef Ostřanský (kytara, baskytara, zpěv) a René Baše (bicí, kytara, zpěv). Úsporné nástrojové obsazení je hudebně plně využito. Nová tvorba se pohybuje od nejjemnějších akustických pasáží až po úderný extatický rock. Hudební vyznění umocňuje charismatická osobnost Christopha Pajera, který na pódiu čaruje svým expresivním zpěvem a ve svých svébytných textech reflektuje ty nejelementárnější otázky komunikace a lidských vztahů.



Premiérový koncert se uskuteční 12. 6. v pražské Akropoli. Poté se Boo představí na několika festivalech (například Litoměřický kořen, Eurotrialog Mikulov). Klubové koncerty po Čechách a Moravě jsou přichystány na konec léta a podzim 2008, vydání nového CD je naplánováno na přelom roku.
zavřít