The Cinematics: skotští rockeři v ČR

Vydáno 07.10.2010 | autor: redakce

The Cinematics přijedou do Prahy zahrát z alb, které natočili s producenty New Order, Pet Shop Boys či Arctic Monkeys. Asistovat jim bude česko-slovenská formace Rara Avis.

The Cinematics: skotští rockeři v ČR The Cinematics: skotští rockeři v ČR

Už na první pohled glasgowská čtveřice zaujme. Zatímco bubeník Ross ulítává na řešení matematických úloh a v MTV se vyjádřil, že by chtěl být gorilou nadanou nadpřirozenými schopnostmi, basista Adam miluje vše týkající se ninjů a béčkových akčňáků a kytarista Larry (nahradil původního člena Ramseyho) patří do rodiny nejschopnějších nájemných tvůrčích kytaristů na Ostrovech. A zpěvák Scott? Tomu nadělila příroda do vínku nejenom charismatický hlas, ale také obsesi módním retro oblečením.


Jistě perfektní ukázka všestrannosti, jenže bez pořádné porce hudebního talentu by si jich v roce 2005 jen stěží všimlo americké vydavetelství TVT Records (Nine Inch Nails, The Connels, Guided By Voices) jako historicky vůbec prvního britského importu. Debut A Strange Education (2007) produkovali Simon Barnicott (Arctic Monkeys, Kasabian, Kaiser Chiefs) a Steven Hague (New Order, Pet Shop Boys). Na druhém albu Love and Terror (2009) sice nepřeslechnete větší naléhavost Scottova projevu, ale také zaregistrujete pestřejší vyznění precizně dotažených melodií.



Po jeho vydání kapela absolvovala klubové turné, které jí vyneslo pozvánky na hned několik prestižních letních festivalů. U nás se představila na United Islands of Prague. Na podzim kapela připravuje třetí desku. Společně s The Cinematics vystoupí v MeetFactory česko-slovenská úderka Rara Avis. Koncert proběhne 9. října v pražské Meet Factory. 

zdroj: Meet Factory

mp
zavřít