Aneta Langerová: turné i StarDance

Vydáno 14.10.2010 | autor: PR

Aneta Langerová vyjede 19. října na podzimní část svého turné. Mezitím pořádá charitativní večer Světlo pro Světlušku a zatančí si v soutěži StarDance.

Aneta Langerová: turné i StarDance Aneta Langerová: turné i StarDance

Po úspěšné jarní části turné k novému albu Jsem přidává Aneta i podzimní část. Během ní zavítá mezi 19. říjnem a 22. prosincem například do Karlových Varů, Vyškova nebo do rodných Říčan a Sázavy. 10. listopadu pořádá Nadační fond Českého rozhlasu - projekt Světluška, který pomáhá nevidomým, charitativní večer Světlo pro Světlušku s Anetou Langerovou. Přímým přenosem v Českém rozhlase a televizi posluchače a diváky provedou Vojtěch Dyk a Viktor Preiss. Kromě Anety během večera vystoupí také Hana Maciuchová, Marta Kubišová, Katarína Knechtová, Tonya Graves, kapela Madfinger s nevidomým zpěvákem Martinem Svátkem, Kühnův dětský sbor a nevidomé děti.


Od 30. října bude Aneta vystupovat na obrazovkách České televize ještě v jiné, trochu netradiční roli. Zúčastní se jako soutěžící čtvrté řady taneční soutěže StarDance ...když hvězdy tančí. Jejím partnerem bude profesionální tanečník Michal Kurtiš. Na otázku jaké jsou její zkušenosti s tancem, odpovídá: „Téměř nulové. Až se lidé dozvědí, že jsem ve StarDance, budou si myslet, že jsem spadla z višně. Myslím, že mě mají zafixovanou jako naprosté poleno. Mohla by to být dobrá výchozí pozice…

Podle svých slov by se však chtěla dostat alespoň do kola, kde si bude moci zatančit něco rychlejšího z latiny. V prvním kole ji nicméně čeká waltz. Ze známých osobností se soutěže po boku tanečních profesionálů dále zúčastní Pavel Kříž, Monika Absolonová, Saša Rašilov, Veronika Žilková, Jitka Čvančarová nebo Alexander Hemala. Aneta Langerová je také jedním z pěti nominovaných umělců na cenu MTV EMAs 2010 v kategorii BEST CZECH/SLOVAK ACT. O jejím udělení rozhodnou čeští a slovenští diváci MTV a vítěze pořadatelé vyhlásí během slavnostního večera 14. října v pražském klubu SaSaZu, kde všichni nominovaní vystoupí.



Aneta Langerova tour 2010
19.10. Vyškov Besední dům
5.11. Zábřeh Kulturní dům
16.11. Aš club Klubíčko
17.11. Karlovy Vary klub Paderewski
25.11. Sázava Kulturní dům
26.11. Říčany Městské kulturní středisko
20.12. Tišnov sál kina Svratka
21.12. Valašské Meziříčí Kulturní zařízení
22.12. Frýdek Místek klub Stoun

zdroj: www.langerovaaneta.cz, foto Stanislav Merhout

mp
zavřít