Na Rock for People nově zahrají The Streets a The Wombats

Vydáno 03.02.2011 | autor: redakce

Letní festival Rock For People rozšířil svůj line-up o nové kapely. Do Hradce Králové přijedou zahrát The Streets, The Wombats a The Like.

Na Rock for People nově zahrají The Streets a The Wombats Na Rock for People nově zahrají The Streets a The Wombats

streetsThe Streets: poprvé a naposledy v ČRPoprvé – a zároveň naposledy. Takto fatalisticky lze interpretovat zprávu o vystoupení Mikea Skinnera alias The Streets.

Ten v době potvrzení termínu do světa zároveň vypustil zprávu, že svou sóloformaci uloží v létě k ledu. A i když je Skinner mistrem v mystifikacích a překvapeních, tuzemské publikum by se nemělo spoléhat, že od The Streets dostane v budoucnu druhou šanci.


Dalším velkým jménem jsou The Wombats. Ti podobně jako loni Editors nebo Does It Offend You, Yeah? či předloni Bloc Party rozdmýchají čerstvé hudební větry pocházející z permanentní hudební okluzní fronty nad Velkou Británií.

Trio proniklo do sluchovodů fanoušků po celém světě singlem Let's Dance to Joy Division, který explicitně pojmenovává i umělecké předobrazy kapely.

Naopak svěží blizard ze Spojených států bude reprezentovat dámská formace The Like – odkazující k "broučímu" retro stylu i zvonivým melodiím britpopu.

The Streets
, The Wombats a The Like rozšiřují dosud potvrzené kapely letního festivalu Rock for People Beatsteaks, The Levellers, Molotov nebo Deez Nuts


Rock for People
proběhne ve Festivalparku v Hradci Králové 2. až 5. července.


zdroj: Rock For People, mp


streets
zavřít