Zemřela country legenda Charlie Daniels. Spolupracoval s Johnny Cashem nebo Elvisem Presleyem

Vydáno 07.07.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Ve věku 83 let zemřel americký zpěvák a skladatel Charlie Daniels. Americká country legenda, která spolupracovala například s Elvisem Presleym nebo Bobem Dylanem, po sobě zanechala ženu Hazel a syna Charlieho.

Zemřela country legenda Charlie Daniels. Spolupracoval s Johnny Cashem nebo Elvisem Presleyem Zemřela country legenda Charlie Daniels. Spolupracoval s Johnny Cashem nebo Elvisem Presleyem

Příčinou úmrtí zpěváka měla být cévní mozková příhoda, se zdravotními problémy se však potýkal však několik let. O jeho skonu informoval prostřednictvím sociálních sítí Danielsův manažer. Třiaosmdesátiletý interpret zemřel v pondělí v nemocnici Summit Medical Center v Tennessee.

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: Elvis Presley (15.)

Charlie Daniels během své kariéry spolupracoval s mnoha velkými hudebními jmény. Elvis Presley nazpíval jeho píseň It Hurts Me, která se v roce 1964 dostala v americké hitparádě mezi čtyřicítku nejlepších skladeb, v 70. letech se pak country zpěvák podílel na albech Skyline, Self Portrait a New Morning hudebníka Boba Dylana. A svůj otisk zanechal také na prvním koncertním albu Live Songs Kanaďana Leonarda Cohena.

Sám Daniels se proslavil zejména skladbou The Devil Went Down to Georgia z roku 1979, za kterou obdržel cenu Grammy, a pod názvem Jirka a čert ji přezpívala česká skupina Plavci. Za zmínku stojí i jeho singly Long Haired Country Boy, In America nebo Uneasy Rider, který se umístil na devátém místě v americké hitparádě.

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Charlie Daniels, country, Plavci, Elvis Presley, Leonard Cohen, Bob Dylan

Mohlo by Vás zajímat

zavřít