Comeback Franz Ferdinand se blíží, v březnu je uvidíme ve Fóru Karlín

Vydáno 10.01.2018 | autor: redakce

Franz Ferdinand vydávají 9. února nové studiové album Always Ascending. Měsíc před vydáním comebackové desky ji avizují druhým singlem Feel The Love Go. Je dost pravděpodobné, že i tento song uslyšíme 9. března na jejich pražském koncertě ve Fóru Karlín.

Comeback Franz Ferdinand se blíží, v březnu je uvidíme ve Fóru Karlín Comeback Franz Ferdinand se blíží, v březnu je uvidíme ve Fóru Karlín

Franz Ferdinand jsou pořádně nastartovaní, přestože došlo v kapele k jedné změně, kytarista Nick McCarthy loni skupinu opustil, aby se mohl věnovat své rodině, a nahradil ho Julian Corrie, milovaná osobnost hudební scény v Glasgow. Ten tak doplnil stálé členy Alexe Kapranose, Boba Hardyho a Paula Thomsona.

Nové album vychází 9. února a produkoval ho Philippe Zdar. Přesně o měsíc později, tedy 9. března se kapela představí divákům ve Fóru Karlín. 

Bažant Pohoda 2015 se blíží, přijedou Franz Ferdinand, Björk i budoucí hvězdy

Producent z Paříže, hudba ze západu Skotska

Album se míchalo v Philippově studiu Motorbass v Paříži, nahrálo se během dvou týdnů ve studiu RAK a skladby na něj vznikaly během minulého roku na západě Skotska.

S Philippem jsme už dlouho chtěli spolupracovat.” řekl Alex. “Když jsme spolu mluvili naposledy, nahrával s Beastie Boys. Poprosil jsem šéfa labelu Domino Laurence Bella a manažera Cerne Canninga, aby nás dali dohromady a oni nám říkali, že on je takovou hádankou, že ho nikdo nenajde, že může být na Ibize, nebo v Paříži, že prostě nemají ani tušení, jak ho najít. Ale pak jsem si vzpomněl, že mám jeho číslo, tak jsem mu poslal smsku, že si myslím, že spolu natočíme skvělé album, a on hned odpověděl, že do toho jde.

 

Téma: Franz Ferdinand, indie rock, britpop, Fórum Karlín

lš, tz

 

 

Mohlo by Vás zajímat

zavřít