Devendra Banhart představí v Paláci Akropolis svou novou desku

Vydáno 03.09.2019 | autor: redakce

Hudebník a vizuální umělec Devendra Banhart do Prahy 25. ledna přiveze svou plánovanou desku „Ma“ o síle mateřského pouta i problémech současné Venezuely.

Devendra Banhart představí v Paláci Akropolis svou novou desku Devendra Banhart představí v Paláci Akropolis svou novou desku

Americký hudebník pocházející z Venezuely, ale vyrůstající v Texasu, přijede se svým psychedelickým folkem do Prahy. Vůdčí postava freakfolkové scény nulté dekády, kterou formoval spolu s hudebnicemi jako CocoRosie nebo Anohni, zahraje v Praze vůbec poprvé.

Stejně jako minulé úspěšné album Ape in Pink Marble se aktuální nahrávka odvrací od sonických experimentů a zaměřuje se na vyprávění intimních příběhů za doprovodu akustické kytary, dechů a kláves. Banhart na ní spolupracoval se svými dlouholetými spolupracovníky Noahem Georgesonem a Cate Le Bon. Na album láká skladbou Kantori Ongaku (což v překladu znamená country hudba) s videem od respektovaného studia Giraffe.

Jeden z nejtalentovanějších umělců posledních dvou dekád, jak Banharta označil hudební magazín Pitchfork, vydal první desku Oh Me Oh My v roce 2002 na labelu vedeným Michaelem Girou z The Swans. Během své kariéry také spolupracoval s Beckem, Yoko Ono nebo kapelou Xiu Xiu. Kromě hudby se absolvent uměleckého institutu v San Francisku věnuje malbě a jeho výtvory dnes visí v prestižních galeriích po celém světě. Za obal nahrávky What Will We Be (2009) si odnesl nominaci na Grammy.

Vstupenky (820 Kč) budou v prodeji od 6. září na fource.cz, GoOut.cz, v síti Ticketmaster a na pokladně Paláce Akropolis.

Text: TZ

Mohlo by Vás zajímat

zavřít