Iggy Pop chystá nové album. Jmenovat se bude Free a můžete si pustit ukázku

Vydáno 22.07.2019 | autor: Aleš Harazim

Jsou tomu tři roky, kdy vyšlo Post Pop Depression od Iggyho Popa a nestárnoucí zpěvák chystá další album. Jmenovat se bude Free a k dispozici by mělo být 6. září.

Iggy Pop chystá nové album. Jmenovat se bude Free a můžete si pustit ukázku Iggy Pop chystá nové album. Jmenovat se bude Free a můžete si pustit ukázku

V tiskové zprávě je album popisováno jako "unikátně zasmušilé a přemýšlivé". Obsahovat bude i spolupráci se skupinou Noveller, kterou tvoří kytaristka Sarah Lipstate a s Leronem Thomasem, jazzovým trumpetistou.

LIVE: Chci, aby můj děda byl jako Iggy Pop

"Jde o album, na kterém jiní umělci mluví za mě, ale propůjčuji jim svůj hlas," říká sám Iggy Pop. "Po konci koncertní šňůry k Post Pop Depression jsem měl pocit, že jsem se zbavil chronické nízké sebedůvěry, která mě celý život a kariéru omezovala. Ale také jsem se cítil vysátý. Cítil jsem se tak, že jsem si chtěl nasadit slunenčí brýle, otočit se a zmizet. Chtěl jsem být volný. Vím, že jde o iluzi a pocit volnosti je něco, co musíte cítit uvnitř. Je to něco, co musíte hledat celý život - ne nezbytně štěstí nebo lásku, ale pocit volnosti. Tohle album se mi prostě nějak přihodilo a já tomu dal volný průběh."

Pokud byste měli Iggyho Popa málo, můžete ho teď vidět v kinech. Hraje zombíka ve filmu Mrtví neumírají od Jima Jarmushe. Minulý měsíc také oznámil knižní vydání básní ’Til Wrong Feels Right. Do důchodu se očividně nechystá.

Text: Aleš Harazim, foto: Tomáš Klíma

Témata: Iggy Pop, album, Post Pop Depression, Free

Mohlo by Vás zajímat

zavřít