Mňágu a Žďorp opouští spoluzakladatel a kytarista Martin Knor

Vydáno 09.01.2024 | autor: iREPORT

Fanoušky Mňágy a Žďorp šokovala zpráva o odchodu jednoho ze zakládajících členů sestavy – kytaristy Martina Knora. Zda ho někdo v řadách kapely nahradí, zatím nebylo oznámeno. Stejně tak není jasné, proč Mňágu po letech opouští. „Smutné, ale nutné,“ okomentoval nastalou situaci Petr Fiala.

Mňágu a Žďorp opouští spoluzakladatel a kytarista Martin Knor Mňágu a Žďorp opouští spoluzakladatel a kytarista Martin Knor

Martin Knor působil v Mňáze a Žďorp dlouhých čtyřicet let. V době založení se kapela ještě jmenovala Slepé střevo a její členové současně působili i v jiných bandech. Proč Mňágu kytarista opouští, není jasné. Ze slov Petra Fialy se ale zdá, že jeho odchod nebyl zcela dobrovolný. „Smutné, ale nutné,“ okomentoval.

Příběh českého hitu: Mňága a Žďorp - Hodinový hotel

„Časy a lidi se mění. V kapele to vidíme stejně. Podrobnosti si s dovolením necháme pro sebe, protože jen ty děti, co si hrály na písku, přesně vědí, co se tam semlelo. Také doufáme ve vaši důvěru v kapelu, která ví, co dělá a která vás nechce zklamat. Martinovi děkujeme a samozřejmě přejeme, ať se mu v životě daří,“ stojí také v příspěvku.

Sám Knor, kterého v příspěvku Petr Fiala označuje za tvůrce zvuku, se k situaci zatím nevyjádřil. „Ahoj děcka, zatím žiju,“ zveřejnil pouze krátce poté, co jeho odchod valašsko-meziříčská skupina oznámila. Od fanoušků se dočkal slov podpory.

„Ať se daří. Na jaře jsem se díval, že se na koncertě neusmíváš, nebavíš. Myslel jsem, že za tím stojí osobní problémy. Teď ke mně doputovalo, proč. To je mi líto,“ napsal na Facebook Andre. „Ať se stalo cokoli, vše se dá urovnat. Bez něj už to nebude Mňága,“ nabádá zase Tomáš.

Příznivci také poukazují na to, že se s Knorem nemohou rozloučit na nějakém z koncertů. „Respektovali jsme Martinovu žádost. Nechtěl, aby to fanoušci dopředu věděli,“ vysvětlila Mňága a Žďorp.

Zda Knora někdo nahradí, ví jen kapela.

red, foto: David Webr, Martin Hanáček
Témata: Mňága a Žďorp, Martin Knor, odchod z kapely

Mohlo by Vás zajímat

zavřít