Na festival Benátská! přiveze Michael Schenker hity legend Scorpions a UFO

Vydáno 27.05.2016 | autor: Nicola Bernard

Prošel slavnými Scorpions, se kterými nahrál legendární album Lovedrive, působil v britské hardrockové legendě UFO a velké renomé si vydobyl i na sólové dráze. Řeč je o německém hardrockovém a heavymetalovém kytaristovi Michaelu Schenkerovi, který dorazí jako další zahraniční headliner na festival Benátská! Jeho vystoupení bude exkluzivní už jen tím, že se Schenker letos objeví pouze na třech evropských festivalech. Na Rock Festu Barcelona, Sweden Rock, ale i v libereckém Vesci předvede průřez celou svojí kariérou. Takže dojde na hity Scorpions, UFO či domovské Michael Schenker Group.

Na festival Benátská! přiveze Michael Schenker hity legend Scorpions a UFO Na festival Benátská! přiveze Michael Schenker hity legend Scorpions a UFO

Festival Benátská! již zveřejnil prvního headlinera, britského zpěváka Toma Jonese, a k již ohlášeným jménům doplnil například Mandrage, Horkýže Slíže, Tublatanku, Olympic, Doctora P.P., Thoma Artwaye, Visací zámek, Metalindu, Vltavu, Annu K., Mňágu a Ždorp nebo Ewu Farnou. Ve Vesci u Liberce bude mít svou festivalovou premiéru i Hana Zagorová.

"Máme velkou radost z uvedení Michaela Schenkera jako dalšího zahraničního headlinera Benátské! Mladší bratr Rudolfa Schenkera, který ve Scorpions stále hraje, k nám nedorazí pod značkou Michael Schenker Group, ale pouze pod svým jménem. Díky tomu předvede průřez skladeb jak od Scorpions, tak i UFO či MSG. Vzhledem k tomu, že takové koncerty budou v Evropě pouze tři, očekáváme příjezd Michaelových fanoušků z okolních států," říká ředitel Benátské! Pavel Mikez.

"Tygr z Walesu" Tom Jones jako headliner čtyřiadvacátého ročníku festivalu Benátská!

Schenker podle něj do Liberce přiveze sestavu prvotřídních hudebníků. Na postu vokalisty se objeví Gary Barden, jeden z původních a nejdůležitějších zpěváků Michael Schenker Group, a za bicí usedne Ted McKenna, známý ze spolupráce s Tear Gas, The Sensational Alex Harvey Bandem či Rory Gallagherem. Basák Chris Glenn a kytarista a klávesista v jedné osobě Steve Mann rovněž patří k zásadním oporám Michael Schenker Group.

Michael Schenker navíc nebude jedinou zahraniční rockovou novinkou v programu Benátské! Pořadatelům se podařilo ulovit britskou metalovou kapelu DragonForce, která se může pochlubit nominací na Grammy, statusem prvního metalového bandu, který byl v Americe oceněn zlatou deskou za digitální prodej svých alb, a nebo i tím, že jejich kompozice Through The Fire And Flames je prý jedna z nejtěžších skladeb, které si můžete zahrát v počítačové hře Guitar Hero.

vložte odkaz, text nemažte

"O DragonForce, kteří jsou známí obrovskou rychlostí hraní dvou souznějících kytar, jdou nejrůznější pověsti a jejich koncerty bývají nezapomenutelné. Například nedávno jejich kytarista Herman Li usoudil, že jim již nejrůznější efekty a trampolíny na pódiu nestačí, tak vymyslel kousek, který nemá obdoby. Na festivale Full Metal Cruise odehrál patrně historicky první kytarové sólo pod vodou. Jsme zvědaví, co předvedou u nás na Benátské!" uzavírá Mikez.



Nicola Bernard, tz

Mohlo by Vás zajímat

zavřít