Více jak polovina členů sboru Alexandrovců se zřítila do Černého moře. Nebyli nalezeni přeživší, ostatky ano

Vydáno 25.12.2016 | autor: Nicola Bernard

V Černém moři poblíž letoviska Sochi se zřítilo ruské armádní letadlo Tu-154. Na palubě bylo včetně posádky 92 cestujících, z nich cca 90 % členů sboru legendárních Alexandrovců. Letoun mířil z Moskvy do Sýrie s mezizastávkou v Sochi, kde měl stroj plánované doplňování paliva. Letoun zmizel z radarů 20 minut po startu. 

Více jak polovina členů sboru Alexandrovců se zřítila do Černého moře. Nebyli nalezeni přeživší, ostatky ano Více jak polovina členů sboru Alexandrovců se zřítila se svým letounem do Černého moře. Nebyli nalezeny přeživší, ostatky ano

V letadle byli takřka všichni členové pěvecké části Alexandrovova armádního souboru písní a tanců s výjimkou tří sólistů. Na palubě cestoval i generál Valerij Chalilov, který se v květnu stal šéfem známého souboru. Zatím nebyli nalezeni přeživší, lidské ostatky ano.

Na vině je "prý" technická závada. Spekuluje se i o útoku ze strany Sýrie

Podle nejmenovaného zdroje ze záchranných služeb "lidé, nacházející se na palubě Tu-154, prakticky neměli šanci přežít". Letoun podle něj nestačil nabrat výšku a zřítil se u pobřeží Sochi. Nyní se do spekulování dostává i možnost, že se mohlo jednat o záměrné poškození letounu ze strany Sýrie.

 

Ruský sbor měl u nás vystoupit tradičně uprostřed roku a zažít společně s námi 10 koncertů napříč Českou republikou. S velikou pravděpodobností ale sbor již nevystoupí.

Text: Nicola Bernard,, foto: Nicola Bernard

Téma: pád letadla, ruský sbor, Alexandrovci

Mohlo by Vás zajímat

zavřít