Zemřel Juraj Černý, zakládající člen Tublatanky

Vydáno 26.02.2016 | autor: redakce

Bývalý bubeník Tublatanky Juraj Černý v pátek náhle zemřel. Muzikant, který byl u vzniku slavné kapely v roce 1982, vydechl naposledy ve věku pouhých 54 let. Černý trpěl poslední dobou vleklými zdravotními problémy. Podle informací iREPORTu mu prasklo střevo. 

Zemřel Juraj Černý, zakládající člen Tublatanky Juraj Černý bubnoval nejen s Tublatankou. Foto: Petr Tibi

Juraj Černý založil na počátku osmdesátých let legendární Tublatanku s Martinem Ďurindou. V roce 1996 skupinu opustil. Vedle Tublatanky hrál i v punkové skupině Slobodná Európa. Byl také autorem projektu Ďuro Černý Company, kde spojil několik hvězd česko-slovenské hudební scény.

Tublatanka oslavila 30 let existence vyprodaným koncertem v jižních Čechách

V devadesátých letech měl "Ďuro" problémy s drogami, konkrétně s heroinem. Jejich důsledkem byla nemožnost dál vystupovat s Tublatankou. Vydal se ale na léčení a své závislosti se zbavil, to už však členem kapely nebyl. 

Černý obdivoval rockové velikány jako Led Zeppelin, Deep Purple, Nazareth či Pink Floyd. "Vůbec jsem netušil, že by to mohlo přijít takto rychle. Věděl jsem, že měl zdravotní problémy, kterými trpěl už od devadesátých let," svěřil se šokovaný Maťo Durinda slovenskému serveru Aktuality.sk. 

Aktuality.sk, foto: Petr Tibi

Mohlo by Vás zajímat

zavřít