Zemřel Steve Priest. Baskytarista skupiny The Sweet

Vydáno 05.06.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Ve dvaasedmdesáti letech zemřel Steve Priest, baskytarista a vokalista britské gram rockové formace The Sweet. Smrt hudebníka známého také pro jeho ironický humor potvrdila kapela na svých sociálních sítích.

Zemřel Steve Priest. Baskytarista skupiny The Sweet Zemřel Steve Priest. Baskytarista skupiny The Sweet

„S těžkým srdcem vám oznamujeme, že dnes v 8:25 ráno zemřel Steve Priest, zakládající člen kapely The Sweet. Zůstali po něm žena Maureen, dcery Lisa, Danielle a Maggie a vnukové Jordan, Jade a Hazel,“ stojí v prohlášení informujícím o muzikantově odchodu.

Steve Priest se narodil v Middlesexu ve Velké Británii. V osmnácti letech založil svou první kapelu Countdowns a o dva roky později se přidal k partičce říkající si Sweetshop, která si později zkrátila jméno na The Sweet.

Po odchodu zpěváka Briana Connollyho v roce 1978 převzal Steve Priest jeho „funkci“ a stal se lídrem formace. Ta však už nedokázala navázat na úspěch z počátku 70. let, kdy její singl Blockbuster! vyletěl na nejvyšší příčku britské hitparády. V roce 1981 se kapela rozpadla a Steve Priest se přestěhoval do USA, kde si založil skupinu Steve Priest’s Sweet.

text: Andrea Štipčáková

Témata: Steve Priest, The Sweet

Mohlo by Vás zajímat

zavřít