Zemřel zpěvák George Michael, autor vánočního hitu Last Christmas

Vydáno 26.12.2016 | autor: redakce

Tragické hudební Vánoce roku 2016 nekončí. Po úmrtí kytaristy Status Quo Ricka Parfitta a zřícení letadla s ruskými Alexandrovci odešel i britský zpěvák George Michael. Jakožto autor jednoho z nejslavnějších vánočních hitů Last Christmas od Wham! zemřel symbolicky o Vánocích, 25. prosince, ve věku 53 let. Smutnou zprávu oznámila BBC. 

Zemřel zpěvák George Michael, autor vánočního hitu Last Christmas Zemřel zpěvák George Michael, autor vánočního hitu Last Christmas

George Michael, který během své kariéry prodal přes 100 milionů kopií alb, zemřel pokojně doma. Podle policie neexistují žádné podezřelé okolnosti, které by naznačovaly, že šlo o násilnou smrt. Michael zemřel na srdeční selhání, v posledních letech prošel řadou zdravotních problémů, včetně těch s drogami. 

TOP 10 nejlepších vánočních songů: Coldplay, Hurts, Wham! a další

Britský zpěvák začínal v duu Wham!, se kterým vydal v roce 1984 vánoční skladbu Last Christmas. Ta je dodnes každé Vánoce jednou z nejžádanějších, Michael ji napsal i produkoval. Po rozpadu dua v roce 1986 se vydal na sólovou dráhu. Jeho poslední řadová deska Patience pochází z roku 2004, před dvěma lety vyšlo živé album Symphonica. 

vložte odkaz, text nemažte

Před smrtí prý Michael pracoval na novém albu. Produkovat ho měl Naughty Boy.

Témata: George Michael, Wham, Last Christmas

Mohlo by Vás zajímat

zavřít