Zemřela Barbara Haščáková z dua MC Erik & Barbara, bylo jí 43 let

Vydáno 03.12.2023 | autor: iREPORT

Z americké Floridy dorazila smutná zpráva o skonu slovenské zpěvačky Barbary Haščákové, která se proslavila v seskupení MC Erik & Barbara, jež na scéně fungovalo v devadesátých letech. Podle jejího bratra zemřela na následky náhlé mozkové příhody. Bylo jí 43 let.

Zemřela Barbara Haščáková z dua MC Erik & Barbara, bylo jí 43 let Zemřela Barbara Haščáková z dua MC Erik & Barbara, bylo jí 43 let

Jak uvedl Andrej Haščák, bratr zpěvačky, zemřela Barbara už 22. listopadu, poslední rozloučení se konalo o šest dní v americké Sarasotě, kde Haščáková od roku 2000 žila. Její ostatky budou nyní v urně převezeny na Slovensko, kde bude také v rodných Košicích pochována.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

„Odešla bez bolesti. Její písně a hlas tu pro nás zůstávají a budou nám ji připomínat. Děkujeme všem, kteří na ni myslí s láskou nejen v těchto dnech a dají nám možnost vyrovnat se s touto těžkou skutečností v soukromí,“ uvedla rodina zesnulé zpěvačky.

Haščáková se proslavila v devadesátých letech jako členka dua MC Erik & Barbara. Jeho největšími hity byly Sen, Keď príde láska, Anjel II a U Can't Stop, přičemž stejnojmenné album se stalo celoevropským bestsellerem. Uskupení tvořené dále Erikem Arestou bylo založeno v roce 1995 odpadlíky Maduar. Kapela však neměla dlouhého trvání, skončila po třech letech působení. V roce 2010 vydali Erik a Barbara společné album obsahující čtrnáct skladeb – sedm největších hitů, pět nových písní a dva remixy.

red, foto: FB Barbara Haščáková
Témata: Barbara Haščáková, MC Erik & Barbara, Andrej Haščák, Erik Aresta

Mohlo by Vás zajímat

zavřít