RECENZE: Tři sestry ... Z garáže: S dostatkem kuráže

Vydáno 26.04.2011 | autor: redakce

Budiž Třem sestrám ke cti, že si své publikum hýčká a hlavně plní sliby. Když na předvánoční trh mířil komerční trojdisk Super Lázničky, bylo avizováno, že bonusové CD vyjde v novém roce samostatně. Je tu. Snad jen proklamovaný underground berte spíš s nadsázkou – ostřílené kapely dnes natáčejí minimálně ve standardní kvalitě i v domácích studiích.

RECENZE: Tři sestry ... Z garáže: S dostatkem kuráže RECENZE: Tři sestry ... Z garáže: S dostatkem kuráže

285029
TŘI SESTRY
...Z GARÁŽE
EMI Czech Republic
12 trax / 38:11 min


Počáteční trio skladeb kvapí v obdobném, v posledních letech Sestrami hojně využívaném monotónním duchu striktně podřízeném textu, potažmo frázování na úkor hudebního dění, teprve Nádraží nabízí skutečně pestrou skladbu se silnou melodií a lehce melancholickou náladou. A taková Fenka na Klamovce by symbolicky snesla podání skutečné Garage. Fanánek opět předvádí, jak potentním je slovním ekvilibristou s fištrónem a vytříbeným smyslem pro humor, a to zdaleka ne jen prvoplánový pivní. Snad jen Modlitba pro Rosu, takto Modlitba pro partu s poupraveným textem a na kytaru hostujícím kopálistou Rosickým, je víceméně zbytečnost, jíž v nejlepším případě možno považovat za raritu.

Závěr nenechává skonat osiřelé Syny výčepu, ať již kumpánem Cermanem in memoriam zhudebněným údajně posledním Sahulovým textem, či medley Sahulovo Směska, jež připomíná, jak nedoceněným hitmakerem byl onen rozervaný podivín. Toliko pěveckého prostoru mimochodem Fanánek ve zbylých domovských garážových zákoutích nenalezl.

Daniel Folprecht
4/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít