RECENZE: Hlas Jennifer Hudson by ocenil i James Bond

Vydáno 11.06.2011 | autor: Daniel Maršalík

Americkou hvězdou se Jennifer Hudson stala, když ve třetí sezóně pěvecké soutěže American Idol postoupila mezi finalisty. Světovou slávu získala rolí nadané zpěvačky v muzikálu Dreamgirls. Herecký debut zvládla tak dobře, že si za něj vysloužila sošku Oscara. Jako herečka zaujala i ve snímku Sex ve městě, ve kterém ztvárnila asistentku hlavní postavy Carrie Bradshaw. Debutového CD Jennifer Hudson se prodalo téměř milion kusů a nyní zpěvačka svým posluchačům připravila album I Remember Me.

 

RECENZE: Hlas Jennifer Hudson by ocenil i James Bond RECENZE: Hlas Jennifer Hudson by ocenil i James Bond

jennifer-hudson-i-remember-meJENNIFER HUDSON
I REMEMBER ME
Sony Music / Arista
12 trax / 43:32 min


J
ennifer Hudson má velký hlas, který na své síle nic neztratil ani po drastickém úbytku na zpěvaččině váze. Američanka se stejně jako na první desce drží stejného receptu. Slepě se neveze na vlně současných trendů, přitom netrvá na extra kvalitě svého repertoáru. Zpěvačka balancuje na rozhraní nudnějšího a nezávadného popu a poslouchatelného soulu. Jen díky svému hlasu a skvěle zvládnuté technice zpěvu vytahuje podprůměrné skladby do průměru a průměrné ještě výš.

Hudson trpí tím, že není autorkou a musí se spoléhat na cizí autory i producenty. Asi nejvíce jí svědčí písně z pera Alicie Keys. Zejména Everybody Needs Love tepe podobně jako hit Spotlight z první desky. Alicia Keys se tak do povědomí dostává i jako současná nejlepší autorka pro zpívající divy. Skladba Everybody Needs Love připomíná starší song Million Dollar Bill, který čerstvá maminka napsala pro Whitney Houston. I další Aliciiny příspěvky (Angel a Don't Look Down) patří k tomu nejlepšímu na desce I Remember Me. Je jen s podivem, že žádnou z nich si Hudson nezvolila jako singl.

Za poslech určitě také stojí její verze slavné písně Feeling Good, kterou již dříve do svého repertoáru zařadili Nina Simone, Muse, Michael Bublé nebo George Michael. Současná verze má až bondovské aranžmá. Možná by nebylo špatné, kdyby píseň pro další film s agentem 007 měla na svědomí právě Jennifer. Byla by obstojnou nástupkyní zpěvaček, jakými jsou Shirley Bassey a Tina Turner.

Není pochyb o tom, že Jennifer Hudson je od zjevení Christiny Aguilery největším pěveckým talentem. Bohužel zatím zcela nevyužila příležitost, jaká se jí nabízí. Whitney Houston je mimo hru díky životnímu stylu, který vedla a kterým si zničila božský hlas. Mariah Carey se ještě nějakou dobu bude věnovat mateřským povinnostem a Christina Aguilera ztrácí kouzlo, protože se příliš soustředí na boj s Lady Gaga místo toho, aby byla sama sebou. Jennifer Hudson má k trůnu otevřenou cestu. Potřebuje k tomu však hit, který na desce I Remember Me bohužel schází.


5/7

Daniel Maršalík

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít