LIVE: Instrumentální ekvilibristika Atoms for Peace zaváněla onanií

Vydáno 13.07.2013 | autor: redakce

Thom Yorke přivezl do Trenčína svojí superkapelu Atoms for Peace. Už jen vidět ho na pódiu spolu s Fleou s Nigelem Godrichem stojí za zvážení návštěvy koncertu. A jaké to bylo?

LIVE: Instrumentální ekvilibristika Atoms for Peace zaváněla onanií LIVE: Instrumentální ekvilibristika Atoms for Peace zaváněla onanií

thome yorkeATOMS FOR PEACE
Festival Pohoda, Trenčín
12. 7. 2013

Zvukové problémy hlavního pódia z prvního večera se neopakovaly. Technici prý problém celou noc a dopoledne řešili - a vyřešili. Jak Bloc Party tak právě Atoms for Peace byli nahlas jak se patří.

 

Thom Yorke má konečně projekt, který si viditelně užívá. Ještě že ho má - jinak by nová deska Radiohead zněla takhle, a to by byla škoda. Kapele na publiku moc nesejde, muzikanti si prostě trochu bezohledně sami pro sebe hrají, co je baví a když jim zatleskáte, tak je to bonus.

Vizuálně se jednalo o jednu z nejkrásnějších scén, které byly letos u headlinerů velkých festivalů k vidění. Světla z boku a zezadu, pulzující LED obrazovky, mlha. Radost pohledět.

Vlastně to skoro vypadá, že Atoms for Peace byli dokonalí. Ale nenechme se mýlit, po půl hodině se koncert začal lehce svážet k únavné monotónnosti. Chlapci prostě v podivných beatech onanovali moc dlouho - občas se člověk musel vážně až moc snažit, aby za tím vším nalezl píseň.

Nicméně na živo je kapela rozhodně lepší než z desky - poslech alba ochuzený o vizuální stránku je v tomto případě poloviční. A byl to každopádně zážitek. Druhá takováhle kapela na světě není a možná už nikdy nic takového neuvidíme. I za tuto jedinečnost musíme Pohodě poděkovat.

text: Martyn Starý, foto: Katarína Acélová

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít