LIVE: Vec v Lucerně - ruky hore!

Vydáno 06.03.2014 | autor: redakce

Východoeurópsky cestovatel alias Funkčný veterán alias Branči Kováč - jeden z nejdéle tvořících slovenských rapperů zavítal skoro po roce sólově do Prahy. S sebou přivezl parťáka Škrupa a na pódium vytáhl kapelu Champion Sound.

LIVE: Vec v Lucerně - ruky hore! LIVE: Vec v Lucerně - ruky hore!

Vec live 2014 01VEC + CHAMPION SOUND + ŠKRUPO
Lucerna Music Bar, Praha
6. 3. 2014

Rodák ze Zlatých Moraviec hrál v roce 2013 v Praze jenom dvakrát - koncem února s Champion Sound, Škrupom a Supom v Lucerna Music Baru a v červnu na festivalu United Islands. Vec má v Praze silnou fanouškovskou základnu, jeho koncerty bývají obvykle téměř vyprodané. Tentokrát ale většina zůstala doma, Lucerna byla poloprázdná.

Nezdálo se ale, že by to Slovákům na pódiu nějak vadilo. Vec a Škrupo jsou dobře sehraná dvojka, koncerty je očividně baví a chvíle na pódiu si spolu pořádně užívají. Dá se říci, že lepšího koncertního parťáka si k sobě Vec ani najít nemohl. Škrupo umí nejen rapovat a zpívat, je to zároveň DJ a showman. Ať už zpívá refrén skladby Branči Kováč nebo mluví hlasem Vecovy mamky v písni Dole dole, sálá z něj pozitivní energie, která v návštěvnících koncertu zanechává neuvěřitelně pozitivní dojem.

Vec za Škrupom nezůstává nijak pozadu a s publikem si doslova dělá, co chce. Ať už jde o klasickou hlášku rapových koncertů "ruky hore" následovanou lesem zvednutých paží, nebo názornou ukázku, kdy se jde "dole dole" a dav fanoušků se o metr sníží.

Koncem roku vydal Vec svoji zatím poslední desku s názvem Stereo Farbo Slepo. Tato nahrávka byla velmi pozitivně ohodnocena jak kritiky, tak i fanoušky. Jedním z důvodů je i Vecova kreativita v hudebních aranžmá. Klasickou kombinaci rapper + DJ se totiž v některých skladbách rozhodl okořenit živou muzikou. Tohle sympatické spojení potom předvedl naživo během série koncertů na jaře roku 2013 jak v Česku, tak i na Slovensku. Ani na letošním jarním koncertu v Praze tedy nemohla chybět čtveřice vynikajících muzikantů z kapely Champion Sound. Spojení kytary, basy, bicích a multiinstrumentalisty Radima, který během koncertu hraje mimo jiné i na příčnou flétnu, dává sestavě pro rapové koncerty typické zcela jiný rozměr.

Vec live 2014

Vec live 2014 04

Vec už letos v Praze jednou vystupoval. Koncem února si střihl netradiční show v klubu La Loca s předním slovenským bubeníkem Martinem Valihorou. Tento koncert byl postaven jako freestyle DJe Vece a bubeníka Valihory, ale nebyl by to Vec, aby nedošlo i na rap.

Během klasického koncertu si přišli na své nejen noví fanoušci, ale i pamětníci Vecovy rané tvorby. Z nové desky nemohly chybět skladby jako jsou Pohár vína, Branči Kováč, Dole dole a Maňana, mezi staršími kousky zazněly Ruky hore nebo Atmo rytmo.

Návštěva Vece je pro pražskou hiphopovou kulturní scénu vždycky příjemným zpestřením. Vecovi věrní, kteří tentokrát zůstali doma, si mohou jen vyčítat, že přišli o skvělý koncertní zážitek. Nedá se říci, že by Vec nějak překvapil, spíš naopak - na skvělou a precizně secvičenou show jsou jeho fanoušci ostatně zvyklí.

 

text: Hedvika Pajerová, foto: Pavel Nerodil

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít