LIVE: Monkey Business dorazili po Stezce kamarádství na Špilberk

Vydáno 02.06.2015 | autor: redakce

Monkey Business letos slaví půlkulaté výročí a k této příležitosti se vydali na Stezku kamarádství. Po pražských Žlutých lázních se přesunuli do Brna na nádvoří hradu Špilberk. A ani sem nepřicestovali sami.

LIVE: Monkey Business dorazili po Stezce kamarádství na Špilberk LIVE: Monkey Business dorazili po Stezce kamarádství na Špilberk


monkey business brno15 03


MONKEY BUSINESS

Nádvoří hradu Špilberk, Brno
29. 5. 2015

Monkey Business mají za sebou patnáct let společné existence, hraní a kamarádství. Proto také aktuální koncerty nesou název Stezka kamarádství. V Brně je Stezka zavedla na nádvoří hradu Špilberk, což není úplně obvyklá lokalita, ale jak se ukázalo, pro tento typ koncertů velmi příhodná.


Program odstartovala spřátelená kapela Ohm Square, která rozjela celý večírek v elektronickém duchu. Ve svém hodinovém setu mohl i méně znalý posluchač zavzpomínat na film Samotáři, kde zazněla jejich skladba Wounds On A Cherry Tree.

monkey business brno15 08

monkey business brno15 10

Když na pódium vpadli Monkey Business, mohlo se na první pohled zdát, že míra šílenosti jejich kostýmů dost poklesla, ale během pár pohybů vyšlo najevo, že obleček se neskládá jen z americké vlajky, ale půl napůl i z vlajky Sovětského svazu. Provokace, jak se patří! Matěj Ruppert s kostýmy pracoval i v jazykové oblasti, kdy podle toho, z jaké strany se zrovna natočil, mluvil buď rusky, anebo česky s americkým přízvukem.

Setlist kapela poskládala napříč celou svojí kariérou, nechyběl snad jediný zásadní hit. Samozřejmě se našlo místo i pro skladby z čerstvě vydaného alba Sex And Sport? Never! jako v případě úvodní stejnojmenné písně (ale bez Marty Kubišové), reggae Guru in Subaru nebo Be a Man.

Jako první z hostů se na pódiu objevila Ewa Farna, se kterou Monkey Business společně zazpívali klidnější Piece Of My Life, v níž vynikl Ewin rockovější způsob zpěvu. Další z hostů Iva Bittová obohatila projev kapely svými typickými hlasovými improvizacemi.

monkey business brno15 20


Během koncertu proběhl křest nejnovější desky, jímž byla pověřena fanynka publika loučící se toho večera se svobodou. Svůj set uzavřela sestava celkem tradičně - písní Saturday Night Is Over, kde se k ním opět připojila Ewa Farna.


Monkey Business se v Brně postarali o další kvalitní funky večírek, který nezkazil ani lehký deštík. Koncerty populární hudby mají na nádvoří Špilberku atmosféru, škoda jen těch hromad prázdných kelímků na dlažbě. Pro tyto prostory by se měl automaticky volit systém zálohovaných kelímků.


text: Nikola Illeová, foto: Romana Šlapáková

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít