Tarja Turunen (ex. Nightwish) navštívila v rámci svého Vánočního turné Prahu

Vydáno 13.12.2017 | autor: Nicola Bernard

Pod záštitou hudební agentury Pragokoncert vystoupila v České republice „ledová královna severu“, finská zpěvačka Tarja Turunen (ex. Nightwish), a to ihned třikrát. Metalová operní zpěvačka se do České republiky vrátila po půl roce v rámci „Concerts for a dark Christmas tour“. 

Tarja Turunen (ex. Nightwish) navštívila v rámci svého Vánočního turné Prahu Tarja Turunen (ex. Nightwish) navštívila v rámci svého Vánočního turné Prahu

První dva vánoční koncerty odehrála v Olomouci na Výstavišti Flora (10. a 11.12.), ten třetí 12.12. v Kongresovém centru v Praze. Koncerty to byly opravdu velmi speciální, všechny tři totiž proběhly za doprovodu Moravské filharmonie Olomouc.

Pražské Kongresové centrum se pro návštěvníky otevřelo v 19:00 a nabídlo dvouhodinovou vybroušeno show, v rámci níž zazněly písně převážně z nového alba "From Spirits and Ghosts" (Score for a Dark Christmas), které bylo vydáno dne 17. listopadu 2017 a je zároveň sedmým studiovým albem sólové zpěvačky. Obsahuje deset vánočních písní nahraných v gotickém stylu a jednu novou píseň „Together“.

Tarja se s fanoušky rozloučila písní „We Wish You a Merry Christmas“ a ti ji na oplátku poctili standing ovation za dokonalý hudební zážitek.

Text: Kateřina Hejčová

Foto: Nicola Bernard

0,00

čtenáři

hlasuj

Mohlo by Vás zajímat

zavřít