Underworld v Bratislavě

Vydáno 12.02.2008 | autor: redakce

Underworld se v támci Electronic Beats podívali nejen do Prahy, ale i do Bratislavy, spolu s nimi se publiku na obou akcích představili zajímaví a neoposlouchaní Modeselektor. Leoš Horký byl u toho.

Underworld v Bratislavě Underworld v Bratislavě

UNDERWORLD
BRATISLAVA, T-MOBILE ARENA, 8. 2.


Další díl série Electronic Beats, který se konal 8.2. (byl přesunut z minulého roku) se nesl v rytmech nového soundu, ale i milovníci staré školy se mohli dočkat velikána, jehož počátky dnešní návštěvník tanečních akcí mohl jen těžko zaregistrovat… Underworld.
Co se týká celého lineupu, musím ještě zmínit dvojici Modeselektor. Tato partička hudebníků, které doplňovalo VJské duo Fadfinderei, hrála směsici minimalu a breakbeatu, při poslechu příjemně utíkal čas a lidé se bavili, aniž by nervózně sledovali hodinky…



V jedenáct hodin, přesně na čas, se na stage objevil postarší, obrýlený strejda, který si přizval obrovskou diskokouli, nějakého zvukaře ve sluchátkách a u barů najednou zmizely fronty…
O veškeré živé vokály a kytaru se na příští dvě hodiny postaral Karl Hyde, za mašinky se postavil Rick Smith a třetí do party byl Darren Price. Koncert byl beznadějně vyprodaný.
Publikum, které odhaduju i s hostay na dobrých 5 tisíc, bylo složené jednak ze Slováků, jednak ze spousty návštěvníků z okolních států.



Každý se od prvních beatů nechává strhnout směsicí starších, vyzkoušených skladeb z alba Everything, Everything a nového počinu z loňského roku Oblivion with Bells. Většina skladeb z novinky zněla v živé podobě mnohem lépe než na desce. Za všechny jmenuji alespoň Crocodile a Ring Road, jež vyvolaly největší ohlas spolu s nesmrtelnou hymnou Born Slippy.
Po dvou hodinách je po všem, skupina se ještě vrací s našlapaným přídavkem Moaner a slibem, že se tu co nevidět ukáže zase. Doufejme, že to nebude moc dlouho trvat. Těch třicátníků, kteří na téhle skupině začínali s taneční hudbou, už jsem tenhle večer tolik nezahlédl a nemůžeme si myslet, že tyhle pány ve středních letech, kteří chytli druhou mízu, to bude ještě další desetiletí bavit.

text Leoš Horký foto archiv

RECENZI PRAŽSKÉHO VYSTOUPENÍ SI PŘEČTĚTE V REPORTU 3/08!

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít