Aneta a Michal Hrůza v Břeclavi

Vydáno 23.04.2008 | autor: redakce

Aneta Langerová završila své turné k albu Dotyk koncertem v břeclavské Besedě. Náš spolupracovník Karel Prchal přináší text, fotky a report o nečekaném extempore s nůžkami.

Aneta a Michal Hrůza v Břeclavi Aneta a Michal Hrůza v Břeclavi

ANETA LANGEROVÁ, MICHAL HRŮZA

19.4. BESEDA, BŘECLAV

Aneta přišla o část svých kadeří.

Na poslední štaci své jarní šňůry k desce Dotyk vyrazila Aneta Langerová na Besedu do Staré Břeclavi. Vzala s sebou svého dlouholetého kamaráda z branže Michala Hrůzu a jako předkapelu přibalila Photolab.
Sličná "Amélie z Montmartru", Magda Šalamounová z Photolabu, spustila s mikrofonem v ruce svou rozpustilou angličtinu za doprovodu zvonkohry. Vše příjemně šumělo jak borový háj, část posluchačů se nechala unést jejich rytmy a pohupovala se na lehkých vlnách křehkých melodií.
Po necelých pětačtyřiceti minutách na pódium dobelhal s francouzskými holemi Michal Hrůza. Usadil se na barovou stoličku, zlomenou a v sádře zalitou levačku si vyložil na odposlech, vzal kytaru a začal. Mezitím vysvětlil své zranění. Údajně měl malé nedorozumění s horským kolem. Dalo se tomu věřit, protože měl na čele stopy po zaražených kamíncích z cesty.
Michalovi slušely jak Černý brejle, tak i Bílá velryba. Nikdo ten večer nebyl ochuzen, dostalo se i na písničky Ready Kirken, za které Hrůza už dávno nekope.



Po krátké pauze na úpravu pódia se pořadatelé jali losovat výherce vstupenek na břeclavský festival, kde 21. června vystoupí i Kabáti. Pak už začalo to, na co se všichni těšili. Aneta Langerová vplula do sálu jako Malá mořská víla. Přes Spoustu andělů a mávání Křídel motýlích se dostala ke Světlušce. S tou jí pomohl malý Radim Vojtek, kterého dlouhodobě podporuje právě nadace Světluška, jejíž patronkou Aneta je.


Hudba prošpikovaná moderními rytmy a beaty se mísila s klasickými kytarovkami. Všeho bylo přiměřeně a nic nevyčnívalo více, než by mělo. Zpěvačka si zjevně zkouší, co je jí bližší. Zda je to starý kabát nebo nová košile. Obojí jí sluší a lze vycítit, že miluje stejnou měrou akustické věci i elektroniku.

Není žádným tajemstvím, že Aneta chce změnit vzhled a ostříhat se. Nesebrala ale ještě odvahu. Proto jí s tímto problémem chtěla pomoci houslistka Anna Mlináriková, která v nestřežených okamžicích ostrými nůžkami ustřihávala její kadeře a házela je do obecenstva. Holičské vsuvky ukončila závěrečná Voda živá a následoval už jen přídavek Němá, který Aneta zazpívala u klavíru. Zajímavý večer!

text a foto Karel Prchal

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít