Wanastowky v Kunovicích

Vydáno 29.04.2008 | autor: redakce

V rámci svého turné Best Of 20 let zavítaly Wanastowky do Kunovic. Náš spolupracovník Karel Prchal se na ně zašel podívat - a kromě kapely potkal i početné příbuzenstvo P.B.Ch.

Wanastowky v Kunovicích Wanastowky v Kunovicích

WANASTOWI VJECY

25.4. SPORTOVNÍ HALA KUNOVICE

Večírek ve společnosti příbuzných P. B.CH. a ostatních pařmenů.

Pojďte s námi za pohádkou, projdeme se pamětí. Naše staré kamarády nehodíme do smetí. Natož, když to jsou P.B.CH., Robert Kodym a jejich Vjecy. Večírek v kunovické hale, kde jsem zažil svůj první dobrovolně povinný ples staroměstské zemědělky, měl od začátku rodinnou atmosféru. Jakpak by ne, když podle Kodyma přijela početná delegace rodinných příslušníků P. B. CH.



Hned v úvodu, kdy v sále nebylo zcela husto, se ujala slova a mikrofonů kapela Mandrage. Skoro celý čas hrála jenom ve třech. Až v závěru na posledních pár písní přispěchal se svou kytarou Bolan. Omlouval se, že byla zasekaná dálnice a proto nestihl přijet dříve.
Pak se v sále sešeřilo a za intra nastartoval hitem Tak mi to teda nandey velký Wanasta svůj stroj. Z přítmí vyrazil do první lajny s kytarou na krku dredař Vartecký, do druhého rohu ringu se dovalil P. B. CH. a střed jistil zámecký pán Robert Kodym.
Při oslavách dvaceti let společného putování po městech československých se nezapomnělo ani na jeden hit. I když venku bylo jaro, v hale začal Velkej první letní den pod vedením Mašinfuhrera, který měl Slečnu Annu. Ta je údajně už za vodou. Andělé přinesli Otevřenou zlomeninu a pak se to stalo.
"Přivítejme prosím pány z kapely Lucie, kteří nám zahrají stejnojmenný hit!" Kdo čekal, že ze zákulisí vyskočí Koller s Dvořákem, byl na omylu. Polovina Lucie přece stála před posluchači už od začátku. Jsem nevinnej, řval na celé kolo Kodym, když obecenstvo prokouklo jeho žert, a začal si nebezpečně zahrávat s Kočárkem. Ten pozvolna přešel do Neděkujem, vypadněte. Pak si přišel na své příznivec zpěvácké taškařice DoReMi. Robert sáhl do publika a vybral jednoho statečného maníka, který se s ním snažil zazpívat rádii omletý hit Panic. Kvůli menším výpadkům textu jej Kodym v polovině přerušil, poděkoval a pro ostatní zazpíval hit znovu.




Decentní večírek starých pardálů pokračoval Nahou, Sbírkou zvladlejch růží. Nezapomněli ani na Lži, sex & prachy, Bednu od whisky, Černé anděly a Kouzlo. V závěru se ještě stačili dotknout ohně. Kodym a spol. ukázali mladým v Kunovicích, jak zní pravý bigboš.
Pro mě ale už neměli takové koule, jako když jsem si sjížděl jejich první tři desky. Na druhou stranu to byla divočina v porovnání s výše uvedeným plesem. Z něj si pamatuji jenom, že jsme tehdy před halou učili spolužáka znovu chodit. Zdravím Marka Synovce a původní výčepnu Fialka.
text a foto Karel Prchal

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít