LIVE: Jelen nepatří do lesů, ale na pódia!

Vydáno 14.12.2015 | autor: Matěj Chalupa

Každým dnem populárnější, ať už v rádiích, televizi, na YouTube či na sociálních sítích. Každý den nové poslechy, prodané desky a také noví oddaní fanoušci. To je ovoce, které i za svou krátkou dobu působení - jako kapela fungují teprve od roku 2012 - Jelen sklízejí. Koncert v pražském Lucerna Music Baru ukázal, že právem.

LIVE: Jelen nepatří do lesů, ale na pódia! Jelen nepatří do lesů, ale na pódia

Ještě před rokem by jistě mělo smysl Jelen představovat, jenže kapela si v poslední době získala takové jméno, že už ji zná snad každý hudební fanoušek v Česku. Sedmičlenné nástrojově rozmanité uskupení v čele s charismatickým zpěvákem a kytaristou Jindrou Polákem si letos vyrazilo na turné s hostující Kateřinou Marií Tichou a milou Slovenkou Simou Martausovou a snad všude, kam přijeli, hlásili vyprodáno. 

FOTOREPORT: Jelen zakončil turné v Praze, Lucerna Music Bar praskal ve švech



Stejně tak v Lucerna Music Baru. Sima Martausová se svojí role hosta na úvod ujala s opravdovou grácií, i sama s kytarou dokázala energií nabít početné přítomné publikum a kromě předem připravených písní dokázala zaujmout i teprve v šatně před vystoupením složenou písní (textem) přímo na míru pro nás, pro Pražáky a naše město. Kromě provedení několika písní sólově si k závěru svého vystoupení pozvala akordeonistu Jelenů Janka Kovaříka, se kterým odehrála tři poslední songy.

Jelen interview: Máme rádi, když je na pódiu pořádná tlačenice!

Po příjemném nažhavení publika pak bez okolků vtrhli na pódium "Jeleni", aby zahájili svůj bezmála dvouhodinový set titulní písní turné Vlčí srdce. Bez přestávky pak pokračovali jak novými písněmi, tak těmi staršími z první a zatím jediné desky Světlo ve tmě. Jednotlivé nástroje se střídaly a na pódiu dostala prostor i Kateřina Marie Tichá. Zahrála přitom i několik vlastních písniček s doprovodem Jelena a také členem svojí vlastní kapely.

Jelen a Kateřina Marie Tichá strhli Plzeň, potěšila i Sima Martausová

Po hudební stránce je nutno v případě Jelen zdůraznit především muzikantskou zdatnost nejmladšího člena kapely Honzy Reka (17), který se kromě banja, elektrické i akustické kytary a bubnu postaral v několika písních i o doprovodnou hru na valchu. S tou, a před tím i s elektrickou kytarou, se jako jediný vystupující odhodlal ke skoku do lidí a alespoň na malou chvíli se nechal unášet fanoušky. Hezký "rockový" okamžik.



Během vystoupení se na pódiu odehrál i pomyslný souboj mezi již výše zmíněným kytaristou Honzou a trumpetistou Sašou Smutným, oba dva se "přehrávali" v jedné konkrétní pasáži a fanoušci pak svým ohlasem zvolili svého vítěze. Na závěr setlistu byly zařazeny ty nejznámější hity kapely jako Jelen, Nebe nad Prahou, Světlo ve tmě nebo Magdaléna, které si s ní už zpíval celý Lucerna Music Bar.



Je vidět, že Jelen už zkrátka nepatří do lesů, ale na pódia koncertů a festivalů. Na jednom takovém stane i 11. března v Plzni, kdy vystoupí na vyhlášení hudebních cen Žebřík. 

text: Matěj Chalupa, foto: Tomáš Vlach

4,00

čtenáři

hlasuj

Mohlo by Vás zajímat

zavřít