RECENZE: Rammstein z Paříže způsobili v kinech chaos

Vydáno 24.03.2017 | autor: Jiří Staněk

Dva večery v pařížské hale Bercy patřily německé kapele Rammstein, které aplaudovalo přes 34 tisíc diváků. Snímek Rammstein: Paris, režírovaný známým švédským režisérem Jonasem Åkerlundem, tuto událost zachycuje. A není to zdaleka jen obyčejný koncertní film. 

RECENZE: Rammstein z Paříže způsobili v kinech chaos Rammstein z Paříže způsobili v kinech chaos


Rammstein: Paris

Režie: Jonas Åkerlund

98 min

vložte odkaz, text nemažte

Distributor: Aerofilms

Jedná se o neobvyklý žážitek, který diváky přesune přímo k Rammstein na pódium - nejen díky vizuální stránce, ale také zásluhou 7.1. Dolby Surround Sound. O mix zvuku se postaral dvorní producent kapely Jacob Hellner. Koncert se natáčel na celkem 30 kamer včetně ultra slow motion, které přidaly filmu zcela nový rozměr.

EPILEPTIKŮM NEDOPORUČUJEME

Díky neobvyklým úhlům pohledu kamer můžeme vidět i to, čeho by si divák na koncertě normálně nevšiml. Skupině tak budete blíž než kdy dřív. Vizuální efekty a rychlé střihy vytvářejí spíše dojem hudebního klipu - ale dlouhého 98 minut. Pro mnohé fanoušky a také běžné diváky to však může být kamenem úrazu. Velmi rychlé střihy občas působí velice chaoticky (obzvláště v první polovině) a film rozhodně není vhodný pro epileptiky, což se během promítání potvrdilo. Několik lidí se po chvíli zvedlo a kinosál opustilo.

RECENZE: Rammstein In Amerika: Po stopách zrodu celosvětového fenoménu

Bylo patrné, že hodně záběrů se předtáčelo dopředu, například detaily zpěváka Tilla Lindemanna i ostatních členů kapely. Dotočeny byly také extra záběry na různé děsivé postavy, které při intru skladby Buck Dich v podání kytaristy Richarda Kruspeho působily až hororovým dojmem.



Je ale nutné ocenit prvotřídní kvalitu obrazu a různé kamerové nájezdy, jak vystřižené z hollywoodských velkofilmů. Celkově působí snímek jako jeden velký experiment, protože nic podobného (snad krom výpravného videoklipu Ich Tu Dir Weh) kapela zatím fanouškům nepředložila.

DVD a BlueRay verze by měla vyjít 19. května v těchto podobách: standardní edice, speciální edice (CD + DVD nebo CD + Blu-ray), limitovaný fanouškovský box set, 2CD a Deluxe box. 

text: Jiří Staněk

Témata: Rammstein, Till Lindemannkoncerty, Bercy, kino, film

3,50

čtenáři

hlasuj

Mohlo by Vás zajímat

zavřít