ROCKBLOG - Jitka Charvátová: Ani za brambůrky

Vydáno 22.11.2011 | autor: redakce

Další díl exkluzivního blogu na iREPORT.cz. Tentokrát od zpěvačky Jitky Charvátové na téma natáčení klipu!

ROCKBLOG - Jitka Charvátová: Ani za brambůrky ROCKBLOG - Jitka Charvátová: Ani za brambůrky


rock_blog

jimother_ducks_promoNemám nic proti klipům. Vlastně nejsem proti ničemu. Jsem spíše pro něco než proti něčemu. Jak tohle vypointuju... Jdu si dát cigaretu a vrátím se za chvíli.

Vy jste tu ještě? Máte teda nervy (smích). A úvod máme za sebou…

Jsem pro klipy. Jen mám dvě zásady: netočit venku v zimě a hlavně točit v teple. A jak už to tak bývá, snad všechny klipy jsem točila scvrklá v zimě, v minioblečku, zmalovaná jak selská truhla… prostě “cool”. A jako by to nestačilo, další významně “příjemnou” složkou zimního exteriéru jsou Kolemjdoucí. Prostě si jen tak jdou z nákupu a najednou se z nich stane komparz, kterej na mě kouká a čeká, kdy už konečně přijedou policajti, aby toho polonahýho blázna odvezli tam, kam patří.

Po těchto akcích ležím obvykle měsíc oteklá v posteli, odevzdaně do sebe soukám prášky a sleduju klipy ostatních kolegů a analyzuju, jestli za tunou makeupu není náhodou zmrzlý nosík, případně rozjíždějící se chřipka. Ne. Něco dělám špatně… a tak jsem se zařekla: v zimě už nebudu točit ani za brambůrky!

Když přišel náš módní návrhář Jan C. Löbl s návrhem, že udělá klip, řekla jsem mu o brambůrkách a on mě ujistil, že vše uděláme za tepla. Nutno dodat, že Honza není jen tak obyčejný návrhář, jeho kreativní duch nebere konce. Kostýmy pro mě většinou dělá hodinu před koncertem. Přinese si pájku, nějaký látky a součástky z umělý hmoty, tvoří a za chvíli mám na sobě TO ONO.

Honza mi popisuje svoji vizi klipu a mně připadá, že i Spielberg by to dělal 5 let. Trochu mě uklidňuje, že je někdo ještě větší blázen než já, a tak svoluji k největší teplé akci mého života.

Pokaždé když Honza vypráví příběh klipu, který neustále rozšiřuje, má u sebe knížky, ve kterých horlivě listuje, kreslí náčrty, vystřihuje obrázky a mluví už tak rychle, že mu vůbec nerozumím, jen cítím přítomnost něčeho většího, než je ta věc samotná. Ano, je to radost. A tomu rozumím.

V den natáčení, teda vlastně focení, protože vše se nafotí a Honza bude několik let vystřihovat naše postavy a dávat je do pohybu, si vše užívám v teple studia. Je to hotový koncert pozorovat Honzu, jak vše vysvětluje a předehrává. Dokonce mi připadá, že by se měl natočit ON v akci, ale nechci rušit mistra v euforii. Je hotovo, dofoceno.

Podle plánu má být premiéra za 2 měsíce od focení, což je 23. 11., kdy máme koncert v Crossu. Zdá se mi daleko reálnější, že potkám v Holešovicích Jamese Browna. Ob 14 dnů kontaktuju Honzu, který se pořád drží toho, že vše stihne. Nabývá ve mně přesvědčení, že už Honzu nikdy neuvidím…

A je to tady, Dámy a Pánové!

Klip samozřejmě hotový není, ale podařilo se udělat pozvánku na náš středeční koncert v Crossu jako takovou malou ochutnávku. Považuju to za malý zázrak. Proto velký dík Honzovi a teplu! A vy si ji užijte.

See ya ve středu!


 
text a foto: Jitka Charvátová
www.jitkacharvatova.com
www.facebook.com

jitkarb 
zavřít